Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΠΑΜΕ καλεί σε γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία - Συλλαλητήρια στις 5 ΟκτώβρηΤην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, οργανωμένης έτσι που να αντιστοιχεί στο μέγεθος της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη, για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και να οργανωθεί ο αγώνας, μέσα στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία, πρότειναν την περασμένη Παρασκευή στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ επισήμαναν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μεγάλες μάζες των εργαζομένων να βγουν στο προσκήνιο, να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, να γίνουν ουσιαστικά βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στην ενίσχυση της ταξικής αντίληψης στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο πλαίσιο αυτό οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχωρούν στη διοργάνωση συλλαλητηρίων στις 5 Οκτώβρη σε δεκάδες πόλεις της χώρας και σημαίνουν προσκλητήριο συστράτευσης και αγώνα. Το συλλαλητήριο της Αθήνας ορίστηκε για τις 11 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Μιλώντας για το χαρακτήρα που πρέπει να πάρουν οι αγώνες της εργατικής τάξης και οι κινητοποιήσεις της, επισήμαναν ότι σκοπός τους δεν μπορεί να είναι να ριχθεί μια ακόμα ντουφεκιά στον αέρα και το «ντόρος να γίνεται». Ούτε να υποταχτούν αυτοί οι αγώνες στην κυβερνητική εναλλαγή. Να πέσει όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά να γκρεμοτσακιστεί μαζί της και κάθε αντιλαϊκή πολιτική, η ΕΕ και η μήτρα που γεννά την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, η εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου, τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ.
 
Απάντηση στους συκοφάντες.

Στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ έγινε έντονη αντιπαράθεση για το περιεχόμενο και τις μορφές των αγώνων. Απαντώντας σε συκοφαντίες και τη λάσπη που εξαπέλυσε κατά του ΠΑΜΕ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενος από τους όψιμα αποσκιρτήσαντες από την ΠΑΣΚΕ (παράταξη του ΕΜΕΙΣ) και στα ασύστολα ψεύδη τους, ότι δήθεν το ΠΑΜΕ δεν θέλει τις κινητοποιήσεις, τα στελέχη του ΠΑΜΕ έβαλαν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του ξεκαθαρίζοντας:
 
Δεν μπορούν να μιλάνε για απεργία διαρκείας και να συκοφαντούν το ΠΑΜΕ ότι δεν θέλει κινητοποιήσεις, αυτοί που πριν λίγο καιρό, μαζί με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το βάλανε στα πόδια, μόλις η κυβέρνηση επέβαλε την επιστράτευση στο Μετρό και εγκατέλειψαν τους εργαζόμενους μόνους.

Αυτοί που πρώτοι, μαζί με τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τις απαιτήσεις των εργοδοτών και υπογράφουν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων στο όνομα του ρεαλισμού και της δήθεν ύπαρξης των ΣΣΕ. Για παράδειγμα, στο εμπόριο, στους ναυτιλιακούς υπαλλήλους, στα πετρέλαια κ.λπ. Γι' αυτό άλλωστε ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις τους έδωσαν συγχαρητήρια για τη στάση τους.

Δεν μπορούν να τα λένε αυτοί που έχουν πιαστεί πολλές φορές απεργοσπάστες, αυτοί που έρχονται με αγωνιστικές κορόνες, ή λένε ότι απεργούν αλλά το μεροκάματο της απεργίας το βάζουν στην τσέπη, ή αφού δίνουν τα διαπιστευτήρια στον εργοδότη τους μετά πάνε στη συγκέντρωση και «κάνουν το καθήκον τους».

Τα λένε αυτοί που συμφώνησαν με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ για μαξιμαλισμό και επαναστατική γυμναστική και τώρα παριστάνουν τους καταγγέλλοντες.

Τα λένε αυτοί που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει απεργία διαρκείας, αγώνας διαρκείας και πώς οργανώνεται. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν μαζί με τους εργαζόμενους πρώτα απ' όλα για την οργάνωση της πολύμηνης απεργίας στη «Χαλυβουργία», στις πολυήμερες κινητοποιήσεις στο ξενοδοχείο ΝΟΒΟΤΕΛ, στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Κρήτη, στην εταιρεία «Φονμάρκετινγκ» κ.λπ.

Τα λένε αυτοί, που ποτέ δεν μίλησαν για το τι μαθαίνουν τα παιδιά, για την ανάγκη να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Παιδεία. Καλούν σε απεργία διαρκείας και την ίδια στιγμή μιλάνε για μνημονιακή καταστροφή του σχολείου, συσκοτίζοντας δηλαδή το χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων για να κρύψουν τη συμφωνία τους με αυτές, για να προσανατολίσουν τον αγώνα αποκλειστικά ενάντια στην κυβέρνηση.

Τα λένε αυτοί, που ενώ από τη μία δήθεν καταγγέλλουν τη ΓΣΕΕ, από την άλλη την καλούν να «μπει μπροστά να οργανώσει, να συντονίσει τους αγώνες, να διαμορφώσει το μέτωπο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής». Αυτά είπε στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ ο εκπρόσωπος της Α.Π., Ζώης Πεπές. Ετσι δημιουργούν αυταπάτες για το ρόλο της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ότι μπορεί να διορθωθεί η στρατηγική της πλειοψηφίας, τη στιγμή που αυτή σταθερά και με συνέπεια τάσσεται υπέρ της ανταγωνιστικότητας, υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Τα λένε αυτοί, που στην επιχειρούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία απαιτούσαν «να πάρει θέση η διεθνής κοινότητα» και ζητωκραύγαζαν υπέρ της «επανάστασης» λέγοντας «να μπουν μέσα και να σαρώσουν». Τώρα δήθεν καταδικάζουν την επέμβαση που επιχειρείται να γίνει.
 
Οι διεκδικήσεις.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κλιμάκωση της πάλης και την προκήρυξη πανεργατικής απεργίας με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργάτες, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να μπούνε στον αγώνα και να διεκδικήσουν:

-- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογράψει ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ.
-- Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να δοθεί σε όλους τους άνεργους και όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα.
 -- Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό τομέα.
-- Να καταργηθούν άμεσα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να παρθούν πίσω οι μειώσεις στις συντάξεις, να επανέλθουν η 13η και 14η επικουρική σύνταξη, να επιστραφούν στα Ταμεία τα κλεμμένα και παρακρατημένα από το κράτος και τους εργοδότες.
-- Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της Εφορίας.
-- Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια των εργαζομένων.

Ολοι και όλες στα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη. 
Στην Ομόνοια στις 11 π.μ. το συλλαλητήριο της Αθήνας.
Με την εκτίμηση ότι η εργατική τάξη έχει ως τώρα αξιοποιήσει ελάχιστες από τις δυνατότητες που έχει για να αντιμετωπίσει την επίθεση των καπιταλιστών, και τη βεβαιότητα ότι το εργατικό κίνημα μπορεί να κάνει βήματα μπροστά στην ανασύνταξη των δυνάμεών του ώστε να δόσει αποφασιστικό χτύπημα στους καπιταλιστές, στην ίδια την εξουσία τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνουν ήδη μεγάλα συλλαλητήρια για το Σάββατο 5 Οκτώβρη.
 
Στη σχετική προκήρυξη τονίζεται: «Βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση. Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δε σε αφορά. Μην ξεγελιέσαι, μην πιστεύεις σε παραμύθια. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων, στραγγίζουν το λαό, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγκενη της εκμετάλλευσης! Αν δε συναντήσουν εμπόδια, θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους.
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!

Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας
Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ηδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.
Ακολουθούν νέα άγρια μέτρα σε όλα τα επίπεδα που θα πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Ο,τι μέτρα φρενάρονται από τους αγώνες σε προηγουμένους γύρους έρχονται σε επομένους, πιο επιθετικά. Το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, ο πολλαπλασιασμός των ατομικών συμβάσεων είναι το εργαλείο για να πετύχουν πιο εύκολα τις επιδιώξεις τους. H επίθεση που κάνουν δεν έχει τέλος!».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι στις 5 Οκτώβρη η εργατική τάξη μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα «βουλιάζοντας τους δρόμους και τις πλατείες».

«Μπορούμε - σημειώνει - να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Αν κάθε εργάτης και εργάτρια πάρει θέση, κάνει προτάσεις, πάρει ευθύνες, όταν τα σωματεία μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή. Μπορούμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στο συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει το δηλητήριο του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε όταν το καθημερινό αυθόρμητο σιχτίρισμα, το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία. Μπορούμε όταν περάσουμε το φόβο στο απέναντι στρατόπεδο. Οταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μάς βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους».

Το ΠΑΜΕ εκτιμά ότι τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. «H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μόνο η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων σε κάθε πόλη, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.
Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Ομως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.
'Η θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.
Οσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ενωση, λύτρωση δεν μπορεί να υπάρξει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Αγώνας εδώ και τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας!».
ΟΧΙ άλλες θυσίες για το λαό
«Οσοι σπέρνουν αυταπάτες γλυκοκοιτώντας την κάλπη, λέγοντας πως έχουν το μαγικό φίλτρο που θα πείσει τους δανειστές, φοβούνται την πραγματική λαϊκή αντίδραση. Φοβούνται τους αγώνες που βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό ένοχο, την εξουσία των μονοπωλίων.

Οσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα, προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν. Είναι αισχρό ψέμα ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης ο λαός θα επανακτήσει ό,τι έχασε. Απαιτείται σκληρή σύγκρουση στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς. Εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα δεν είναι μάχη εικόνας και εντυπώσεων, αλλά σκληρός ταξικός πόλεμος που έχει νικητές και χαμένους. Και ο λαός δεν πρέπει να βγει χαμένος!

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Αγώνας ρήξης και ανατροπής!

Ολοι μαζί όσοι υποφέρουμε σήμερα, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες μπορούμε να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να βάλουμε μπρος για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Τα σωματεία να πάρουν μέτρα για την προετοιμασία και την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Να μη μείνει χώρος που δε θα φτάσει το κάλεσμα για αγώνα. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή οι άνεργοι και οι σπουδαστές να μπουν μπροστά στη μάχη, στην ενημέρωση, στην οργάνωση.

Να βουλιάξουν οι δρόμοι!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου