Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς νερό λόγω χρεών! - ΚΑΛΕΣΜΑ: Διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της Θέρμης την Πέμπτη 26/9

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέες, νέοι του Δήμου Θέρμης.
 
Πάρτε όλοι μέρος στη διαμαρτυρία
την Πέμπτη 26/9/2013, 9.30 πμ στην κεντρική πλατεία της Θέρμης
για τις διακοπές υδροδότησης και τα τιμολόγια του νερού.
 
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. 

Πλάι στα χαράτσια, τη φοροληστεία, τις απολύσεις, τα λουκέτα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη δραματική μείωση του εισοδήματος των οικογενειών μας, την ανεργία, την ακρίβεια στα ήδη πρώτης ανάγκης, τις απειλές κατασχέσεων, στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και υγείας, έρχονται να προστεθούν και οι διακοπές υδροδότησης για χρέη στη ΔΕΥΑΘ, που στα δυσβάστακτα τιμολόγια της δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας.
Η δοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΘ «ζήλεψε» την αναλγησία της κυβέρνησης, της ΔΕΗ, των Τραπεζών, των ασφαλιστικών ταμείων. Στέλνει εκατοντάδες «ραβασάκια» με την απειλή διακοπής και προβαίνει σε διακοπές υδροδότησης σε δεκάδες νοικοκυριά.

Οι λαϊκές οικογένειες που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της ύδρευσης, δεν είναι μπαταχτσήδες στην πλειοψηφία τους, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της επιχείρησης. Είναι πριν από όλα οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, που συχνά ούτε καν διακανονισμό των χρεών τους δεν μπορούν να κάνουν γιατί δεν τους φτάνουν τα εισοδήματα τους. Πρέπει είτε να δανειστούν είτε να κόψουν από τη διατροφή, τη θέρμανση, τη μόρφωση των παιδίων τους κλπ. Έχουν εξαντληθεί οικονομικά από την πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε., που τους φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, για να θωρακιστεί ο δρόμος ανάπτυξης της κοινωνίας που τα υπηρετεί, οι διεθνείς συμμαχίες τους.
Καμιά δικαιολογία, ούτε η «βιωσιμότητα» της επιχείρησης που επικαλούνται, ούτε ότι απειλούνται με παράβαση καθήκοντος η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, δεν μπορεί να συγκαλύψει τις βαριές ευθύνες τους.

Πρωταρχικό καθήκον τους θα έπρεπε να είναι διασφάλιση του κοινωνικού αγαθού του νερού σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και αυτά που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και αυτό το καθήκον δεν διστάζουν να το ποδοπατούν.

Κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται που δεν μπορεί να πληρώσει. Εξάλλου ολοένα και περισσότεροι κάθε μέρα δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας. Ντροπή είναι να μη διεκδικούμε μια ζωή σύμφωνη με τις ανάγκες μας, να αφήνουμε να ποδοπατούν την αξιοπρέπεια μας.

Κανείς να μην υποκύψει στην ύπουλη προπαγάνδα ότι για τα υψηλά τιμολόγια νερού φταίνε οι συνδημότες μας που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.



Όλοι για έναν ένας για όλους. Να κάνουμε πράξη τον αγώνα για την επιβίωση και την αλληλεγγύη
.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

Καμιά λαϊκή οικογένεια που δεν μπορεί να πληρώσει χωρίς νερό. Είναι ντροπή για όλους. Άμεση επανασύνδεση χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όσες έχει διακοπεί η υδροδότηση.

ΜΕΙΩΣΗ των δημοτικών τελών κατά 50% για τα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες και αγρότες. Οι πρόσφατες και υπό την λαϊκή πίεση(υπογραφές, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ) μειώσεις κοροϊδία δεν ανακουφίζουν ουσιαστικά κανένα αφού δεν αντισταθμίζουν καν τις υπέρογκες αυξήσεις του 2011.

Κατάργηση του ΦΠΑ, του συντελεστή 80% και των παγίων σε ύδρευση και αποχέτευση.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ δημοτικών τελών για τους άνεργους συμπολίτες μας, και τις ευπαθείς ομάδες (άπορους, πολύτεκνους, ανάπηρους, νεφροπαθείς κλπ) με δίκαια και επαρκή εισοδηματικά κριτήρια.


ΠΛΗΡΗ κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων διαχείρισης του νερού. Δημιουργία ενιαίων δημόσιων φορέων διαχείρισης νερού, μελέτης και κατασκευής δημοσίων έργων, Ενέργειας κλπ για τη μείωση του κόστους που φορτώνεται στις πλάτες μας.




ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
http://lethermi.blogspot.com,
lethermi@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου