Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Λαϊκής Επιτροπής για την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.

Οι Λαϊκές Επιτροπές Δήμου Θέρμης (Βασιλικά, Θέρμη, Μίκρα) καταγγέλουν τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, η εγκληματική δράση της οποίας οδήγησε στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Λίγες μόλις μέρες πριν οι τραμπούκοι του φασιστικού αυτού μορφώματος είχαν επιτεθεί σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα σημαδεύοντας πρωτοπόρους εργάτες και στελέχη του ταξικού κινήματος.

Στην περιοχή του Δήμου Θέρμης οι θρασύδειλοι φασίστες της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν κατα το πρόσφατο παρελθόν να απειλήσουν μετανάστες, τόσο στη Νέα Ραιδεστό όσο και στα Βασιλικά. Η έμπρακτη αλληλεγγύη των κατοίκων όρθωσε αντιφασιστικό τείχος απέναντι στους νεοναζί τραμπούκους, αποδεικνύοντας την ανάγκη έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν απο κοινού το χιτλερικό απότοκο του συστήματος.

Η νεοναζιστική, φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής αποτελεί το μαντρόσκυλο του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των εφοπλιστών. Λειτουργεί ως μαστίγιο του συστήματος απέναντι στο ταξικό-εργατικό κίνημα, επιχειρώντας να εκφοβίσει τα λαϊκά στρώμματα προς όφελος της πλουτοκρατίας. Δεν έχει καμία θέση ούτε στην κοινωνία της Θέρμης, ούτε πουθενά.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Θέρμης να απομονώσουν και να καταγγείλουν το ναζιστικό αυτό μόρφωμα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία του Δήμου μας να μην ανεχθούν, σε καμία περίπτωση, τη δράση των νεοναζί. Τους καλούμε να συνταχθούν στην ενδυνάμωση ενός κοινού αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους μετανάστες του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικής αυτής συμμορίας.

Όσο κι' αν προσπαθούν πλέον τα φασιστοειδή να παραστήσουν τους αντισυστημικούς, να ξέρουν ότι έχουν ήδη αποτύχει. Ο πραγματικός τους ρόλος ως το “μακρύ χέρι” του καπιταλιστικού συστήματος έχει γίνει προφανής.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία του Δήμου μας έχουν χρέος να κόψουν το μακρύ αυτό χέρι από τη ρίζα του. 

Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης,
18.9.2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου