Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Coca Cola

Φωτο: Από την σημερινή κινητοποίηση στο εργοστάσιο της Coca Cola / Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης.
ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ - Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Coca Cola - 3E σε Θεσσαλονίκη και Βόλο. Έχοντας στο πλευρό τους συναδέλφους τους από άλλους κλάδους, οι εργαζόμενοι της Coca Cola συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη εκφράζοντας την αντίδραση τους στα σχέδια της πολυεθνικής για νέες απολύσεις και συρρίκνωση των παραγωγικών τμημάτων. Η κινητοποίηση έχει στόχο να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην πολυεθνική ότι απέναντί της δεν έχει μόνο τους εργάτες των εργοστασίων της αλλά όλο το ταξικό κίνημα.

Οι εργαζόμενοι της Coca Cola απαιτούν από την πολυεθνική να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για παραπέρα μείωση των θέσεων εργασίας και να καλύψει τις θέσεις εργασίας όσων αποχώρησαν με εθελούσια έξοδο και συνταξιοδότηση από τα εργοστάσια τον τελευταίο χρόνο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μετά από δεκαετίες λειτουργίας της επιχείρησης με απίστευτα προνόμια από τη νομοθεσία και όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις, με αστρονομικά κέρδη ακόμα και σήμερα, η πολυεθνική θέλει να κλείσει τα εργοστάσιά της στην Ελλάδα και να μεταφερθεί σε χώρες με μεροκάματα Κίνας, φορολογικούς παραδείσους.


Από πέρυσι η εργοδοσία μεθοδεύει το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης. Αφού έδιωξε δεκάδες εργαζόμενους με «εθελούσια έξοδο» με το πιστόλι στο κρόταφο, σήμερα πάει να αποτελειώσει και όσους απέμειναν. Θέλει να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης αφού τώρα πια εισάγει τα προϊόντα της από τη γειτονική Βουλγαρία εξασφαλίζοντας έτσι ακόμη περισσότερα κέρδη.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μέσα από την απεργιακή συγκέντρωση κάλεσαν τους εργαζόμενους που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο (ΔΑΥΙΔ) να συντονίσουν τη δράση τους με τους συναδέλφους της Coca Cola καθώς οι σχεδιασμοί της επιχείρησης είναι κοινοί για όλες της θυγατρικές της. (902.gr)

Στην σημερινή συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στη Νέα Ραιδεστό παραβρέθηκαν, ως ένδειξη αλληλεγγύης, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Θέρμης. Για τον αγώνα των εργαζομένων στην Coca Cola-3Ε εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης από τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και τις Λαϊκές Επιτροπές που συμμετείχαν στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία της απεργίας στις 20 του Φλεβάρη.

Το ψήφισμα υπογράφουν: Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά. Τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης: Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Οικοδόμων, Δέρματος, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής. Ακόμα, τα σωματεία: «Καρφούρ - Μαρινόπουλος - DΙA», Καπνεργατών/τριών Βόρειας Ελλάδας «Παγκαπνεργατικό», Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας, Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Συνταξιούχων ΙΚΑ «η Ενότητα», Τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας, Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιδιωτικών Κλινικών Βόρειας Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου