Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Olympic Catering-Everest» στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Με την παρουσία και υποστήριξη μελών του Π.Α.ΜΕ., του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής και αντιπροσωπείας της Λαϊκής Επιτροπής Θέρμης ξεκίνησε η 24ωρη απεργία των εργαζόμενων της «Olympic Catering-Everest» στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Η 24ωρη απεργία, που κήρυξε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των εργαζομένων της εταιρείας, ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ, ως συνέχεια της στάσης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 24/10 στην κεντρική μονάδα στην Αθήνα. 

Σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής καταγγέλει την «εργοδοσία της Olympic Catering-Everest συμφερόντων Βγενόπουλου, η οποία αποσκοπεί σε σχεδόν 130 απολύσεις. Κίνηση που έρχεται μετά από χρόνια κερδοφοριας στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων που τώρα θεωρούνται περιττοί, και αφού στο παρελθόν έχουν μεσολαβήσει ήδη μειώσεις μισθών».
 
«Μόνος τρόπος - αναφέρει η ανακοίνωση - να σταματήσουν τα σχέδια τους είναι η οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων»«Να γίνει η απεργία στην "Olympic catering" σταθμός μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη! Απαιτούμε: Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου