Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Καλέσματα ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ για την απεργία στις 6 Νοέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 6 Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα «Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα» απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.
ΠΑΜΕ: Η δύναμη των εργατών είναι μεγάλη και πρέπει να τη δείξουμε
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Το ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τις επιτροπές των σωματείων στους τόπους δουλειάς, μπροστά στην απεργία στις 6 Νοέμβρη να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά στις αγωνίες και τα βάσανα της εργατικής τάξης, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Κανένας εργασιακός χώρος να μην μείνει χωρίς εκεί να έχουμε βρεθεί και ενημερώσει τους εργαζόμενους.
Για να σπάει ο φόβος και η τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, η απογοήτευση. (...) Καλούμε τους άνεργους στις 6 Νοέμβρη να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι μάχης και διεκδίκησης μαζί με τα συνδικάτα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ).

ΠΑΣΕΒΕ: Ο κάθε αυτοαπασχολούμενος δεν είναι μόνος του
Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ μεταξύ άλλων τονίζει: «Δεν μπορούμε ούτε να εφησυχάζουμε, ούτε να περιμένουμε, ούτε να αφήσουμε στην τύχη μας στις συμβιβασμένες ηγεσίες που ελέγχουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και την πλειοψηφία των ομοσπονδιών. ΟΛΟΙ αυτοί, ανεξάρτητα από την μεγαλοστομίες τους, την ίδια πολιτική υπηρέτησαν και υπηρετούν, είναι συνυπεύθυνοι. Η υπονόμευση του κλεισίματος των μαγαζιών, που οι ίδιοι είχαν εξαγγείλει στις 16/9, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποιά πολιτική υπηρετούν.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες μέσα από συνεδριάσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες, να ενημερώσουν, να συζητήσουν και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή των συναδέλφων. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ).
ΠΑΣΥ: «Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν»
Στην ανακοίνωσή της η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση σημειώνει: «Δεν πάει άλλο! Χρειάζεται να απαντήσουμε δυναμικά σ’αυτούς που φορτώνουν τη δική τους καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, δεν πρέπει να καταδικαστούμε στην ανέχεια εμείς & τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.
Να βάλουμε απέναντί μας τις πολιτικές δυνάμεις – συμπολιτευόμενες & αντιπολιτευόμενες - που πίνουν νερό στο όνομα του Μάαστριχτ & της ΕΕ δίνοντας το «πράσινο φως» για μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Και ας βαφτίζονται μνημονιακές ή αντιμνημονιακές».(Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα της ΠΑΣΥ).
ΟΓΕ: Με το κεφάλι ψηλά στα νέα βάρβαρα μέτρα που δρομολογούνται
Στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ επισημαίνει: «Βυθίζονται πολλοί για να σωθούν τα κέρδη των λίγων. Μας καταδικάζουν στην ανέχεια για να γίνουν εκείνοι πιο ισχυροί. Δε θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.
Οι γυναίκες που σηκώνουν στην πλάτη τους το ολοένα και πιο βαρύ φορτίο των προβλημάτων της οικογένειάς τους δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν απαθείς.
Η ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, κομμάτι του εργατικού, λαϊκού κινήματος καλεί τους συλλόγους και τις ομάδες της να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της απεργίας». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα της ΟΓΕ).
ΜΑΣ: Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια όταν κυβέρνηση – ΕΕ – μονοπώλια έχουν αποφασίσει να ξεμπερδεύουν με το δικαίωμά μας στη μόρφωση!
Στην ανακοίνωσή του το ΜΑΣ τονίζει: «Μειώνουν κατά 28% τις δαπάνες για την παιδεία, ετοιμάζουν προϋπολογισμούς φτώχειας για τα ιδρύματα και τα οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο ενώ την ίδια στιγμή "ταΐζουν" με δισεκατομμύρια τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους. (...) Πληρώνουμε ήδη ένα "σκασμό" λεφτά για σίτιση – στέγαση – μετακινήσεις – βιβλία – αναλώσιμα και θέλουν να βάλουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μετατρέπουν πλήρως τις σχολές σε επιχειρήσεις και εμάς σε πελάτες να αγοράζουμε πανάκριβα τη γνώση που θα πουλάει το Πανεπιστήμιο ΑΕ. Οι εστίες αφήνονται να ρημάζουν, οδηγούνται στο να βάλουν νοίκια, τα διαθέσιμα δωμάτια δεν αρκούν για τους χιλιάδες φοιτητές που έχουν ανάγκη από δωρεάν στέγαση. Λέσχες σίτισης οδηγούνται σε κλείσιμο.
Δεν μας αξίζει μια ζωή στην ανεργία με 5μηνα διαλείμματα σε προγράμματα ψευτοαπασχόλησης με 400 ευρώ, χωρίς δικαιώματα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα του ΜΑΣ).
Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου