Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νέα Μηχανιώνα

Συγκέντρωση ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή διοργανώθηκε χθες το πρωϊ στην πλατεία της Νέας Μηχανιώνας παρουσία πολιτών που καταδίκασαν τη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της ΤΕ Υπαίθρου Θεσ/νικης του ΚΚΕ και κεντρικό ομιλητή τον Θόδωρο Ιγνατιάδη, δημοτικό σύμβουλο Θέρμης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Θ.Ιγνατιάδης σημείωσε ότι οι απόψεις για καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται «βάζουν στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική ναζιστική βία με τους λαϊκούς αγώνες. Στοχοποιούν την πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά στο κλίμα φόβου. Την κοινωνική πρόοδο δεν την σταματά η ύπαρξη ξεπερασμένων αντιδραστικών εξουσιών και των νόμων τους».

Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Μηχανιώνας με συνθήματα όπως "δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στ' αφεντικά σας κάνετε τις πλάτες". Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν η Ν.Μηχανιώνα είχε "βιώσει" τη φασιστική-ρατσιστική δράση ακροδεξιών ομάδων, από την εποχή των αντιδράσεων για τον αριστούχο μαθητή Οδ.Τσενάϊ μέχρι την πρόσφατη παρουσία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην περιοχή. 

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης έχει ξεκαθαρίσει την ανάγκη να απομονωθεί και να τσακιστεί η φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής όπου κι' αν εμφανίζεται, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ενάντια σε κρούσματα φασιστικής δράσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμης όπως στις περιπτώσεις των Βασιλικών και της Νέας Ραιδεστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου