Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

67 χρόνια Χιροσίμα-Ναγκασάκι: Κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη καλεί σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. 


Σήμερα, στις 7:30 μ.μ., η κινητοποίηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Η συμπλήρωση 67 χρόνων από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα σε Χιροσίμα, στις 6 Αυγούστου 1945 και Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945, που προκάλεσαν οι Αμερικανοί «εγκαινιάζοντας» την εποχή του πυρηνικού τρόμου για την ανθρωπότητα, έρχεται φέτος υπό το φως των εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη φορά αυτή κατά της Συρίας ακόμα και του Ιράν, να θυμίσει ότι ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να είναι ο εχθρός των λαών και της ειρήνης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά στη συγκέντρωση - εκδήλωση να δώσει αγωνιστικό - αντιιμπεριαλιστικό «παρών» στους πρόποδες της Ακρόπολης και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Σύνταγμα.

Στη σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για τη σημερινή κινητοποίηση ανάμεσα στα άλλα τονίζεται:

«Η πολιτική της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι εκρηκτικές αντιθέσεις με δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην περιοχή, όπως της Ρωσίας και της Κίνας, η εμπλοκή αντιλαϊκών καθεστώτων της περιοχής που φιλοδοξούν να εκπληρώσουν αναβαθμισμένο ρόλο, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Τουρκία, φέρνουν πιο κοντά την προοπτική της γενικευμένης σύγκρουσης και της ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης όπως στη Λιβύη, στη Συρία και στο Ιράν. Στα επικίνδυνα αυτά σχέδια εμπλέκεται άμεσα και η Ελλάδα κυρίως λόγω της στρατηγικής σημασίας της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και της προθυμίας της ελληνικής συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) να συμμετάσχει στους εγκληματικούς σχεδιασμούς εναντίον των λαών της περιοχής, δίνοντας γη, αέρα και θάλασσα, τη βάση της Σούδας και άλλες διευκολύνσεις, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση και ορμητήριο του ιμπεριαλισμού».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου