Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9, 6.00μ.μ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!




Τελειώνει ο Σεπτέμβρης και χιλιάδες παιδιά στο δήμο μας δεν έχουν λεωφορεία να τους πάνε στα σχολεία τους. Κάθε χρόνο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο παρουσιάζεται όλο και πιο οξυμένο. 
Ιδίως μετά τον Καλλικράτη γίνεται συστηματική προσπάθεια να μεταφερθεί η ευθύνη, άρα και το κόστος της μεταφοράς στους γονείς.

Δεν μπορεί άλλο πια το δικαίωμα των παιδιών να πηγαίνουν στο σχολείο να εξαρτάται κάθε χρόνο από το αν τα δρομολόγια είναι κερδοφόρα ή όχι
Δεν μπορεί κάθε χρόνο οι γονείς να περιμένουν τα παζάρια, τις παρατάσεις των συμβάσεων και τις απευθείας αναθέσεις για να δουν αν τα παιδιά τους θα πάνε στο σχολείο!

Σε ένα σχολείο που με την τράπεζα θεμάτων διώχνει μαθητές, που του λείπουν 20.000 εκπαιδευτικοί, που οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα λειτουργικά του έξοδα, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι το κομμάτι που συμπληρώνει το πάζλ. Αυτό είναι το «νέο σχολείο» της ΕΕ, της αμάθειας, των δεξιοτήτων και της μαθητείας – τζάμπα εργασίας.


ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.
 ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ.


Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια:

1.      Η περιφέρεια και η κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να μπουν τα απαραίτητα δρομολόγια χωρίς καμία καθυστέρηση.

2.   Δημιουργία  ενιαίου κρατικού φορέα για  Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

3.      Να μην εφαρμοστούν τα χιλιομετρικά όρια της νέας ΚΥΑ τα όποια καταργούν ουσιαστικά και στην πράξη το δικαίωμα των μαθητών να μεταφέρονται δωρεάν και με ασφάλεια στα σχολεία τους. Να καλυφτούν όλα τα δρομολόγια που ήδη υπάρχουν χωρίς καμία κατάργηση. Επιπλέον να καλυφθεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια. Κατάργηση όλων των Κ.Υ.Α.

4.         Η μεταφορά του μαθητή είναι υποχρέωση του Κράτους και όχι των γονιών.  Όχι στην αποκέντρωση και τη μεταφορά κεντρικών αρμοδιοτήτων του κράτους στις τοπικές διοικήσεις.

5.          Δωρεάν μετακίνηση των μαθητών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

6.   Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, η δημόσια ασφαλής δωρεάν μεταφορά των μαθητών είναι κοινωνικό δικαίωμα και δεν χωράει στη λογική της ανταποδοτικότητας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΘΕΡΜΗΣ 
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9 6ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου