Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό


Με μαζική πορεία προς το Αμερικανικό Προξενείο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσε  η  ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Σούτκι Ασόκι, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Θεσσαλονίκη, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να διατρανώσουμε και έμπρακτα την αντίθεσή μας στους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, και την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης.

Στο στόχαστρο των ισραηλινών βομβαρδιστικών αεροσκαφών βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Λωρίδα της Γάζας, καθώς βάλλεται ανηλεώς και επίσημα από τις 8 Ιούλη, στο πλαίσιο της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή».
Από τους εκατοντάδες τόνους ισραηλινών πυραύλων, που είχαν χτυπήσει ως σήμερα, έχουν θερίσει τις ζωές τουλάχιστον 208 ατόμων, έχουν τραυματίσει 1.200 άλλους, έχουν ξεριζώσει από τα σπίτια τους πάνω από 18.000 οικογένειες. Η αδίστακτη πολεμική μηχανή τους χτυπάει αλύπητα αμάχους, ακόμη και μικρά παιδιά σαν αυτά που βλέπουμε σήμερα να παίζουν μπάλα…
Υπάρχουν εκατοντάδες που τραυματίστηκαν μένοντας εγκλωβισμένοι σε μία μικρή έκταση γης με λιγοστά νοσοκομεία, ακόμη λιγότερα ιατροφαρμακευτικά υλικά, έχοντας στο πλευρό μόνο ένα ολιγάριθμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που δίνει υπεράνθρωπη μάχη ενάντια στο θάνατο που σκορπούν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου