Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Απεργία στις 9 Ιούλη (10:30πμ στην πλατεία Αγίας Σοφίας)

Τη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας δίνουν οι ταξικές δυνάμεις, για να μην περάσει η αντιδραστική «αξιολόγηση» και οι άλλες ανατροπές στο Δημόσιο. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Σοφίας.
Στο κάλεσμά τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα: «Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Ούτε έχει στόχο να εξαλείψει τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα.
Με το "βούρδουλα" και τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο στοχεύουν να δυναμώσει η τάση υποχώρησης, συμβιβασμού και χειραγώγησης των δημοσίων υπαλλήλων, στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημόσιους υπάλληλους και το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Δε θα σταματήσουν αν δεν ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος αντίστασης και ανατροπής. Αν δεν ανατρέψουμε κυβέρνηση - αντιλαϊκή πολιτική και γενικότερα αν δεν ανατρέψουμε την εξουσία - δικτατορία των μονοπωλίων και της ΕΕ. Το σίγουρο είναι ένα: Οσο θα εφαρμόζεται η πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου τα προβλήματά μας θα γίνονται ακόμα πιο εκρηκτικά, η ζωή μας θα χειροτερεύει. Στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση και προοπτική.

Προϋπόθεση για να λυθούν τα προβλήματά μας είναι μια άλλη πολιτική προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, ένας άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, που θα σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, που θα μετατρέψει σε κοινωνική - λαϊκή περιουσία όλο τον πλούτο που παράγεται, απελευθερώνοντας έτσι τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και ικανοποιώντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.
Μόνο στο πλαίσιο μιας τέτοιας προοπτικής θα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από το σαράκι της ανεργίας και των απολύσεων, θα έχουμε δωρεάν σχολεία και μόρφωση για όλα τα παιδιά, θα έχουμε δωρεάν γιατρούς, φάρμακα, παιδικούς σταθμούς, σταθερή μόνιμη δουλειά, ελεύθερο χρόνο και διακοπές για όλους. Εναν τέτοιο αγώνα, μια τέτοια προοπτική πρέπει να υπηρετεί ο απεργιακός μας αγώνας σήμερα. Ακριβώς αυτόν το δρόμο υπηρετεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου