Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση: Ξεσηκωμός για την Υγεία - Να μην κλείσουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ!

Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια. Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην Υγεία, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν μέχρι να κλείσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα - διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών Υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
 

Απευθυνόμαστε στους πολίτες του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους κι εργαζόμενους ανασφάλιστους, τους μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικρο - επαγγελματίες. Σε όλους αυτούς που ζουν απ’ το μόχθο τους. Σε όσους ζουν καθημερινά με την αγωνία μην αρρωστήσουν οι οικογένειές τους. Σε όλους αυτούς που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, να κάνουν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με το ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής μας, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ:

Να μην επιτρέψουμε το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ! Να μην περάσουν τα νέα μέτρα συγκυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου που βάζουν στη λαιμητόμο της «ανταγωνιστικότητας» και της κερδοφορίας τους, το δικαίωμα όλων μας στην υγεία, στη ζωή! Να μη μετακυλιστεί το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους  φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, ώστε να απαιτήσουμε:

  • Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ)!
  • Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη κι αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
  • Σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού.
  • Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης και να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα.

Να γυρίσουμε την πλάτη σε συνδικαλιστικές ηγεσίες και κόμματα που υποστηρίζουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας.Να ανατρέψουμε τα σχέδια τους στην πράξη, με οργάνωση του αγώνα και αλληλεγγύη!

Κατω τα χέρια απ' τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας!

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου