Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Μαζική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ!


Μαζική και μαχητική η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Δείτε εδώ αποσπάσματα από την πορεία.

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η συμμετοχή κλάδων που πλήττονται από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική μεταξύ αυτών από την «Coca Cola», τη «Sprider», το «ΦΩΚΑ», την ΕΛΒΟ και των απεργών διοικητικών υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην «COCA - COLA» και η Ελένη Τσεκούρα, εργαζόμενη από τα «SPRIDER». Δείτε εδώ αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς.  Στην κεντρική ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κάλεσε «σε ενιαίο συντονισμό των αγώνων σε επίπεδο κάθε κλάδου, αλλά και σε τοπικό επίπεδο σε ταξική κατεύθυνση, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εργοδοσία και το κράτος που βάζει πλάτη στα συμφέροντά της. Δείτε εδώ αποσπάσματα από την ομιλία.
 
Κάθε επιμέρους αγώνας να δυναμώσει ένα μεγάλο εργατικό χείμαρρο που θα σαρώσει την αντεργατική πολιτική και καθένα που τη στηρίζει».

Παράλληλα κάλεσε «κάθε εργατικό σωματείο να αποφασίσει να κηρύξει απεργία στις 23 Οκτώβρη. Να μην περιμένει αν και πότε θα αποφασίσουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να ρίξουν κάποια τουφεκιά στον αέρα για να συγκαλύψουν τη συνεργασία τους με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Η απεργία θα γίνει, θέλουν δεν θέλουν αυτές οι ηγεσίες».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου