Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

24ωρη απεργία σήμερα των εργαζομένων της «Olympic catering - Εverest»

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται από τις 10 το βράδυ οι εργαζόμενοι των καταστημάτων της «Olympic catering - everest» στη Θεσσαλονίκη.
Η εταιρεία, συμφερόντων Βγενόπουλου, έκλεισε την κεντρική μονάδα, που παράγει τα προϊόντα, στην Αθήνα, πετώντας στο δρόμο 130 εργαζόμενους. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην Αθήνα πραγματοποίησαν στάση εργασίας και σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα πώλησης προχωρούν σε 24ωρη απεργία.
Στο πλευρό των εργαζόμενων βρίσκεται η γραμματεία Επισιτισμού Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση έρχεται μετά από χρόνια κερδοφορίας στις πλάτες των ίδιων εργαζομένων που τώρα θεωρούνται «περιττοί», και αφού στο παρελθόν έχουν μεσολαβήσει ήδη μειώσεις μισθών.
«Μόνος τρόπος να σταματήσουν τα σχέδιά τους είναι η οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων. Η απάντηση αυτή στα σχέδια της εργοδοσίας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα με τι όρους δουλεύουν (εποχικοί ή μόνιμοι), ανεξάρτητα αν πλήττονται στην παρούσα φάση, άμεσα ή όχι. Είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων της εταιρείας, αλλά και των συναδέλφων όλου του κλάδου, καθώς η επίθεση που δεχόμαστε είναι ίδια σε όλους τους χώρους δουλειάς».
Απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της "Olympic - catering", να απαντήσουν ενιαία στα σχέδια της εργοδοσίας.
«Να γίνει η απεργία στην "Olympic catering" σταθμός μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη! Απαιτούμε: Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα για όλους».
902.gr
Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΗΣ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της "Olympic Catering" εκφράζοντας την αλληλεγγύη και στήριξη της στα αιτήματα και τον αγώνα τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου