Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ - Ογκώδης διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη


Πλημμύρισαν από απεργούς - εργάτες, φοιτητές, νέους και νέες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και  συνταξιούχους - οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης σήμερα από το απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου απ' όπου και ξεκίνησε πορεία που ακολούθησε στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Μακένζυ Κινγκ, Παύλου Μελά και Τσιμισκή, καταλήγοντας έξω απ' τα καταστήματα Notos Galleries και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Με συνθήματα κατά των νέων μέτρων της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Τρόϊκα και της ΕΕ, τα πολυπληθή μπλοκ των απεργών εργατών, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονωπωλιακή Συσπείρωση) έδωσαν το μήνυμα του αγώνα και της λαϊκής αντίστασης απέναντι στην επερχόμενη βαρβαρότητα της συνεχιζόμενης λιτότητας που επιβάλλεται στον λαό. 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Π.Α.ΜΕ. για την σημερινή πανελλαδική απεργία:  

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργάτες, εργάτριες, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, που έδωσαν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Τους μαθητές, τους σπουδαστές από τους χώρους κατάρτισης και νυχτερινά σχολεία που έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρών.

Τους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και βρέθηκαν μαζί με τους εργαζόμενους, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, ότι δήθεν διαπραγματεύεται για το «καλό» των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Σε όλη την Ελλάδα οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ήταν μεγαλειώδης.

Δείχνει ότι πυκνώνουν οι γραμμές του ταξικού κινήματος. Αποδεικνύει ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να το στριμώξει στις μυλόπετρες της διαχείρισης, στην υποταγή, στο συμβιβασμό.

Δείχνει ότι δυναμώνει όλο και περισσότερο η οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Ότι κάθε μέρα περισσότεροι συσπειρώνονται στις λαϊκές επιτροπές, ιδιαίτερα στις εργατικές συνοικίες.  

Δείχνει ότι ενισχύονται οι γραμμές της κοινωνικής συμμαχίας κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ.  

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα, την οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλη τη χώρα χωρίς σταματημό. Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν περιμένουμε. Προετοιμάζουμε τα επόμενα βήματά μας. Για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να απαλλαγούμε απ’ το βραχνά της πτώχευσης, το ζυγό των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, από τα δεσμά της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου