Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Μαζικές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα: Καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής
 Μυριόστομη ήταν η κραυγή, χτες, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, νέων και γυναικών από τα λαϊκά στρώματα που διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα, καλώντας σε σκληρή πάλη ενάντια στα νέα μέτρα που συντρίβουν το λαό, ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση που θα ξεσπάσει με νέα αγριότητα, όπως επιβεβαίωσε και η χτεσινή επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας.

«Βουλιάζοντας» τα σημεία όπου είχαν καθοριστεί οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε γωνιά της χώρας, στο πλαίσιο των χτεσινών στάσεων εργασίας που έγιναν σε δημόσιο (πανελλαδικά) και ιδιωτικό τομέα (σε Αττική και Θεσσαλονίκη), χιλιάδες λαού βροντοφώναξαν: «Του λαού δυνάστες, κλέφτες και ληστές, τρόικα, κυβέρνηση και καπιταλιστές». Απάντησαν στην προσπάθεια να τρομοκρατηθεί ο λαός και να μη διαδηλώσει, η οποία εκδηλώθηκε αφενός με την αστυνομοκρατία αφετέρου με το ρεσιτάλ εκβιασμών που συνεχίζουν τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ ώστε να πειστούν οι εργάτες ότι έχουν κάτι να περιμένουν από τις διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των μονοπωλίων.


Με τη μαζική και μαχητική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατέγραψαν (όπως έγινε και με την πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη) τις δυνατότητες όπως και την ευθύνη για την ενίσχυση του ταξικού πόλου στο εργατικό κίνημα. Ανέδειξαν την αξία της σχεδιασμένης, επίμονης και ταξικά προσανατολισμένης παρέμβασης σε κάθε τόπο δουλειάς και κάθε κλάδο, αλλά και τις λαϊκές γειτονιές, που μπορεί να «σπάει» την τρομοκρατία και τις αυταπάτες με τις οποίες η πλουτοκρατία προσπαθεί να επιβάλει υποταγή.

«Πλημμύρισε» διαδηλωτές και η Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, αγρότες, φοιτητές και μαθητές, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, διαδήλωσαν χτες με το ΠΑΜΕ, κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στην πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που σαν οδοστρωτήρας ισοπεδώνει τα δικαιώματά τους στη δουλειά, στη μόρφωση και τη ζωή, τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να αυγαταίνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Ξεκίνησαν από κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, ξεπερνώντας τα εμπόδια που δημιούργησε η αστυνομία, αποκλείοντας την πρόσβαση προς το κέντρο και αντάμωσαν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Πήραν τη θέση τους πίσω από τα πανό των ταξικών σωματείων, των αγωνιστικών συσπειρώσεων και των Λαϊκών Επιτροπών, πίσω από τα πανό του Συντονιστικού των μαθητών και του ΜΑΣ και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ανυπακοής στους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και στη Γερμανίδα εκπρόσωπό τους που ήρθε στην Ελλάδα.
Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Τσαμπούκης, (Γραμματεία ΠΑΜΕ) σημείωσε: «Οργάνωση σε όλους τους χώρους δουλειάς, αυτός είναι ο φόβος τους. Εργατική αλληλεγγύη, αυτή είναι η ασπίδα μας. Ταξικός ανυποχώρητος αγώνας, αυτή είναι η ελπίδα» και προέτρεψε σε παγκινητοποίηση για την οργάνωση της απεργίας που προτείνει το ΠΑΜΕ στις 18 Οκτώβρη.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Πηγή: "Ριζοσπάστης", Τετάρτη 10.10.2012 / Βίντεο: giorgossaris.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου