Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β.Ελλάδας: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΟ.ΜΕ.


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Β.ΕΛΛΑΔΑΣ.
Αριστοτέλους 32. 6ος όροφος, 6γρ. ΕΚΘ,
ΤΚ. 54631 Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη, 30.7.2012

Αριθμ. Πρωτ. 105


Προς το ΔΣ του Σωματείου της ΒΙΟΜΕ.


Συνάδελφοι,

Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Β.Ελλάδας εκφράζοντας τα αισθήματα αλληλεγγύης όλων των μελών-εργαζομένων στον κλαδο μας προς τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ μάζεψε σαν πρώτη δόση ορισμένα είδη τροφίμων από το υστέρημα ανέργων και των περιστασιακά εργαζόμενων στο ΔΣ του Συνδικάτου μας. Θα συνεχίσουμε την προσφορά μας το επόμενο διάστημα αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για προσφορά από κάθε συνάδελφο μας. Το ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων θεωρεί ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων πρέπει να στοχεύει στην συλλογική, αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της Εργατικής Τάξης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, πλουτοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και μεσοπρόθεσμων που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και το λαό. Το Συνδικάτο μας θα συμβάλλει αγωνιστικά σαν κλαδικό σωματείο στα πλαίσια του Π.Α.ΜΕ. για την επαναλειτουργία του εργοστασίου πιέζοντας κάθε υπεύθυνο-πρώτα και κύρια την κυβέρνηση – για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που χρωστάει η εταιρεία στους εργαζόμενους. 

Τονίζουμε ότι ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να είναι ξεκομμένος από τους απολυμένους εργάτες της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που είναι στον ίδιο όμιλο και βρίσκονται στην ίδια άσχημη κατάσταση. Ο συντονισμένος αγώνας δε μπορεί να μην περιλαμβάνει όλους τους εργάτες του ομίλου και σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο πάλης για αποζημιώσεις, δεδουλευμένα, για επιβίωση γενικά όλων των εργαζόμενων του ομίλου που έχουν ακριβώς απέναντι τους: την συγκεκριμένη εργοδοσία και την κυβέρνηση με τη βάρβαρη πολιτική της. Με πρώτο μέλημα την επιβίωση όλων των εργαζόμενων και των οικογενειών τους πρέπει άμεσα να αναληφθεί πρωτοβουλία για συζήτηση πρώτα και κύρια με τους εργαζόμενους και απολυμένους της ΦΙΛΚΕΡΑΜ ώστε να υπάρξει αποτελεσματική πίεση και κοινή δράση για ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων για την επιβίωση εργαζόμενων και ανέργων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, έκτακτα επιδόματα, βοηθήματα, αύξηση επιδομάτων, παράταση καταβολής τους κλπ) από Υπουργείο Εργασίας, ΟΑΕΔ κλπ. Επίσης, κοινή δράση για να μην πληρωθούν χαράτσια, φόροι, δόσεις δανείων σε σύνδεση με τις δράσεις των Λαϊκων Επιτροπών στις γειτονιές (κινητοποιήσεις σε εφορίες, ΔΕΗ (για να μην κοπεί σε κανέναν το ρεύμα), σε τράπεζες, γι' αυτό χρειάζεται να συμφωνηθεί ένα αγωνιστικό πρόγραμμα κινητοποίησεων που να αναδείξει τα προβλήματα αυτά στην πόλη. Έχοντας γνώση και πλήρη συνείδηση ότι με αυτή την ταξική πολιτική Κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, ΕΚΤ, με την οικονομική και πολιτική εξουσία των μονοπωλίων δε μπορεί να υπάρξει ο παραμικρός χώρος για λειτουργία του εργοστασίου με “αυτοδιαχείρηση”, από τους εργάτες – πως αλλιώς θα μπορούσε με το να κυριαρχεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία στην οικονομία και η καπιταλιστική εξουσία του Κράτους – και για να γίνει αυτό πρέπει οι εργάτες μέσα από την πάλη τους και τις διεκδικήσεις τους να βάλουν πλώρη και να επιβάλουν τη δική τους εξουσία και έτσι έχοντας το κράτος στα χέρια τους να οργανώσουν τη δική τους οικονομία καταργώντας την ιδιοκτησία των καπιταλιστών στα εργοστάσια και στα άλλα μέσα παραγωγής.

Αυτός ο στόχος λοιπόν, της λειτουργίας του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ από τους εργάτες όπως και κάθε εργοστασίου μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια βασική προϋπόθεση: Να αλλάξει η τάξη που είναι στην εξουσία, να ανατραπεί δηλαδή η τάξη των καπιταλιστών που κατέχει στην ιδιοκτησία της τα εργοστάσια και να ανέβει στην εξουσία η εργατική τάξη που θα καταργήσει την ιδιοκτησία των καπιταλιστών και θα μετατρέψει τα εργοστάσια σε κοινωνική-λαϊκή περιουσία. Τότε πραγματικά οι εργάτες θα μπορούν να λειτουργήσουν τα εργοστάσια και να οργανώσουν την οικονομία χωρίς απολύσεις, ανεργία και φτώχεια.

Σε αυτόν τον αγώνα, καθημερινά, μέσα από τις συσπειρώσεις το ταξικό εργατικό κίνημα οργανώνει τις συμμαχίες του με άλλα λαϊκά στρώμματα εντάσσοντας και τα άμεσα αιτήματα όπως τα αιτήματα υπέρ των ανέργων, τα ασφαλιστικά, για Δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κλπ.

Για τη Διοίκηση,

Ο Πρόεδρος,                  Ο Γ.Γραμματεας,

Θεόδωρος Κυριακίδης.        Γρ. Μόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου