Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΗΣ



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΊΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012.

Με απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, έκανε πλήρως αποδεκτή την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου καταδίκασε σε 12μηνη φυλάκιση [8+8 μήνες 12 κατά συγχώνευση με 3ετή αναστολή) τον Παναγιώτη Σεκερτζή -συνεργάτη, «εργαζομένου» στο γραφείο  του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Α΄ Θεσσαλονίκης, Α. Γρέγου για απόπειρα παράνομης βίας και απειλή κατ’ εξακολούθηση και την Αγαθή Ταμπάκη για ηθική αυτουργία για τα παραπάνω αδικήματα.  Χωρίς αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού.
Υπενθυμίζουμε ότι: 
Την  υπόθεση είχε αναδείξει  η «ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΗΣ», γεγονός που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποσιωπήθηκε από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης που έγραψαν για την απόφαση του δικαστηρίου.
Η Λαϊκή Επιτροπή κινητοποιήθηκε άμεσα και πολύμορφα, καλώντας τους κατοίκους της Νέας Ραιδεστού και του δήμου Θέρμης να καταδικάσουν την εγκληματική ρατσιστική δράση των τραμπούκων της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής»  και συμπαραστάθηκε στα θύματα της επίθεσης ενώ η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από μήνυση της παθούσας.
Όπως κατήγγειλε τότε η «ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΗΣ», «Την προηγούμενη Πέμπτη (σ.σ.15/11/2012 )απρόκλητα πέντε τραμπούκοι της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», συνοδευμένοι από μια «κάτοικο» της περιοχής, εμφανίστηκαν στην Νέα Ραιδεστό και απείλησαν, με τρόπο που ταιριάζει μόνο σε υπόκοσμο, μετανάστρια, που η οικογένεια της ζει και εργάζεται φιλήσυχα στη Νέα Ραιδεστό πάνω από μια δεκαετία, να κάψουν το σπίτι που διαμένει με το σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της, που πηγαίνουν σε σχολεία του Δήμου μας, αν δεν το εγκαταλείψει σε ένα μήνα. Δεν δίστασαν μάλιστα να βρίσουν και να απειλήσουν γείτονες που ζήτησαν εξηγήσεις για το περιστατικό. Όταν βέβαια κλήθηκε η αστυνομία τα θρασίμια εξαφανίστηκαν. Αλλά επανήλθαν τις επόμενες μέρες με νέες απειλές με ανώνυμα τηλεφωνήματα
 Η «ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΗΣ» καλούσε τους κατοίκους της περιοχής
· Να μη σταθούν αδιάφοροι απέναντι σε αυτό το γεγονός που προστίθεται στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.
· Να μην ανεχθούν τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες. Να απομονώσουν και να καταγγείλουν τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία και τη δράση τους όπου ξαναεμφανιστούν.
·  Όλοι μαζί να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης και των ανέργων στη χώρα μας. Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους μετανάστες. Διαβάστε δώ όλη την ανακοίνωση: http://lethermi.blogspot.gr/2012/11/blog-post_19.html
Με πρωτοβουλία μάλιστα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ» το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμης είχε εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της δράσης της εγκληματικής αυτής οργάνωσης. Βλέπε εδώ: http://lethermi.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html
Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης οι κατηγορούμενοι εμφάνισαν ψευδομάρτυρα, που καταδικάστηκε από το δικαστήριο. Επίσης  επέδειξαν προκλητική στάση απέναντι σε μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, γείτονες της παθούσας οικογένειας, που κατέθεσαν ως μάρτυρες για την υπόθεση, ρίχνοντας παράλληλα αντικομουνιστικό δηλητήριο και προσπαθώντας να  αποσείσουν τις ευθύνες τους, να εμφανίσουν δηλαδή την κατηγορία τους περίπου ως κομμουνιστική συνομωσία.
Παρά την απουσία τους από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και την εκπροσώπησή τους από τους δικηγόρους τους, οι νέοι «μάρτυρες» των κατηγορουμένων, που δεν είχαν καμιά σχέση με τα γεγονότα, προφανώς με την καθοδήγηση τους, προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να εκφράσουν τον αντικομμουνισμό τους, δηλώνοντας αυτή τη φορά ψηφοφόροι του ΚΚΕ. Αποδεικνύοντας πιο κίνημα, με ποια λογική και προσανατολισμό, φοβούνται πριν από όλα οι φασίστες. Στοχεύοντας την  πολιτική δύναμη, με την οποία η συμπόρευση του λαού μας, τους τρομάζει.
Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είναι μια μικρή νίκη  δεν εφησυχάζουμε.
Ξέρουμε καλά πως ο ναζισμός είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που πότε τον ξαμολά πότε τον μαζεύει, κατά πως το βολεύει, ως σιδερένιο και πιο αποκρουστικό του χέρι, απέναντι στο λαό και τους αγώνες του. Πως  η ναζιστική ιδεολογία πάει πακέτο με την εγκληματική δράση.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να δυναμώσουν τους αγώνες τους για την επιβίωσή, πλαισιώνοντας και ενισχύοντας τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που μας τσακίζει. Οργανώνοντας πολύμορφη δράση με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων της λαϊκής συμμαχίας την 1Η Νοέμβρη στην Αθήνα.
Καλούμε  για άλλη μια φορά το λαό της περιοχής μας σε επαγρύπνηση και πολιτική απομόνωση της ναζιστικής χρυσής αυγής με όποιο τρόπο και αν εμφανίζεται στις γειτονίες και τα χωριά μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου