Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για τα συλλαλητήρια της 11ης Ιούλη (7:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου)

Όλοι την Πέμπτη 11 Ιούλη (19:30) στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Με σύνθημα «Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ» οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου την Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 19:30 (στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 20:00), ενάντια στο νέο νομοσχέδιο σκούπα, που φέρνουν κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο κατακαλόκαιρο, για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Καταγγέλλουν τα ψέματα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της κυβέρνησής τους και των ανθρώπων τους για την «ανάπτυξη», η οποία στήνεται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι « δεν θα πεινάσουν αυτοί, δεν θα τους κατασχέσουν το σπίτι, δεν θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Ζουν μέσα σε απίστευτα πλούτη και χλιδή και φέρνουν νέο κύμα βαρβαρότητας στη ζωή των εργαζομένων».

«Όμως εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων». Απαιτούν:

  • Δουλειά για όλους.
  • Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Όχι στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Σταθερό ωράριο, 5μερο-7ωρο-35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
  • Κάτω οι φόροι.
  • Αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στο Σύνταγμα απευθύνουν η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Ανακοινώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο πλήττει κλαδικούς μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, προωθεί την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλλά και νέα δεσμά στην συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και βιομηχανίας Χάρτου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων Ν. Αχαΐας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών.

Στις 11 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική ημέρα δράσης όλων των σωματείων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 10 Ιούλη, συντονίζοντας τη δράση τους με όλους τους κλάδους.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος και να μην δείξουν καμιά ανοχή και αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική.  

«Εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου