Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο: Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής

Τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και διακρίσεων με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής, που παραπέμπουν στη φασιστική ιδεολογία, καταδικάζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης και καλεί τους πολίτες να μη σταθούν αδιάφοροι απέναντι σε τέτοια γεγονότα, να μην ανεχθούν τέτοιες συμπεριφορές και να τις καταδικάζουν.

Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά από πρόταση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», έπειτα από τους τραμπουκισμούς χρυσαυγιτών σε βάρος οικογένειας μεταναστών με δύο ανήλικα παιδιά, που ζει και εργάζεται στη Νέα Ραιδεστό περισσότερο από 10 χρόνια. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 15 Νοέμβρη του 2012. Πέντε τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής είχαν απειλήσει οικογένεια μεταναστών ότι αν δεν εγκαταλείψει το σπίτι της σε ένα μήνα, θα το κάψουν. Μάλιστα έβρισαν και απείλησαν και τους γείτονες που βγήκαν από τα σπίτια τους και τους ζήτησαν εξηγήσεις για το περιστατικό και απαίτησαν να σταματήσουν τις απειλές και την τρομοκρατία σε βάρος των μεταναστών.

Το περιστατικό είχε αποκαλύψει τότε η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης και καλούσε το λαό της περιοχής, να μην ανεχθεί τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες, να απομονώσει και να καταγγείλει τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία και τη δράση τους όπου επανεμφανιστούν. Ολοι μαζί να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης και των ανέργων στη χώρα μας. Να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους μετανάστες. Να μην ανεχτούν το φασισμό, με καμιά δικαιολογία, να μη γίνουν συνυπεύθυνοι στις εγκληματικές του πράξεις. Να απομονώνουν τους φασίστες από τη γειτονιά, από κάθε χώρο δουλειάς. Να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη σε Ελληνες και αλλοδαπούς εργάτες. Την επίθεση σε βάρος της οικογένειας μεταναστών είχε καταδικάσει και το ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, στις 28 Νοέμβρη, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής. Στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που κοινοποιήθηκε χτες, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης καταδικάζει απόλυτα τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και διακρίσεων και τη συμπεριφορά αυτή των μελών της Χρυσής Αυγής, που παραπέμπουν στη φασιστική ιδεολογία». Και πως «θα υπερασπιστεί πολιτικά αλλά και θα συμπαρασταθεί με όλα τα διαθέσιμα κοινωνικά εργαλεία που διαθέτει στη συγκεκριμένη οικογένεια και σε κάθε πολίτη που θα είναι θύμα τέτοιων συμπεριφορών».

Πηγή: "Ριζοσπάστης", 10.1.2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου