Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Νέα Ραιδεστός: Οι απειλές και οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσουν!

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΗΣ καταγγέλλει και καλεί τον εργαζόμενο λαό της Νέας Ραιδεστού και του Δήμου Θέρμης και της περιοχής να καταδικάσει την εγκληματική ρατσιστική δράση των τραμπούκων της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Την προηγούμενη Πέμπτη απρόκλητα πέντε τραμπούκοι συνοδευμένοι από μια «κάτοικο» της περιοχής, εμφανίστηκαν στην Νέα Ραιδεστό και απείλησαν, με τρόπο που ταιριάζει μόνο σε υπόκοσμο, μετανάστρια, που η οικογένεια της ζει και εργάζεται φιλήσυχα στη Νέα Ραιδεστό πάνω από μια δεκαετία, να κάψουν το σπίτι που διαμένει με το σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της, που πηγαίνουν σε σχολεία του Δήμου μας, αν δεν το εγκαταλείψει σε ένα μήνα. Δεν δίστασαν μάλιστα να βρίσουν και να απειλήσουν γείτονες που ζήτησαν εξηγήσεις για το περιστατικό. Όταν βέβαια κλήθηκε η αστυνομία τα θρασίμια εξαφανίστηκαν. Αλλά επανήλθαν τις επόμενες μέρες με νέες απειλές με ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα της επίθεσης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία της Νέας Ραιδεστού και του Δήμου μας:
  • Να μη σταθουν αδιάφοροι απέναντι σε αυτό το γεγονός που προστίθεται στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.
  •  Να μην ανεχθούν τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες. Να απομονώσουν και να καταγγείλουν τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία και τη δράση τους όπου ξαναεμφανιστούν.
  •  Όλοι μαζί να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους μετανάστες που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης και των ανέργων στη χώρα μας. Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους μετανάστες.


Η πρωτόγνωρη επίθεση που δεχόμαστε στη ζωή μας, είναι κοινή για Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους και έχει στόχο να μας μετατρέψει πάμφθηνη εργατική δύναμη, για να μπορέσουν μια χούφτα καπιταλιστές να βρουν διέξοδο από την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν, προς όφελός τους. Εχθρός μας δεν είναι οι ξένοι εργάτες που παλεύουν μέσα σε άθλιες συνθήκες να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί για εκείνους και τις οικογένειές τους. Εχθρός μας είναι οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό. Έλληνες και ξένοι εργάτες, συνολικά ο λαός και η νεολαία, πρέπει να δώσουμε την απάντηση που ταιριάζει στη φασιστική – ναζιστική – εγκληματική συμμορία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που παίζει το ρόλο του συστήματος:
  • Σκύβει τη μέση στους καπιταλιστές, καλεί τους εργαζόμενους να δουλεύουν με μεροκάματα 14- 18 ευρώ, και κάνει το μεσάζοντα- δουλέμπορο των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό, για να πλουτίζουν οι επιχειρηματίες με «γραφεία ευρέσεως εργασίας»
  • Δε διστάζει να επιτεθεί με εγκληματικό τρόπο και σε ¨Έλληνες νέους και εργάτες όπως πρόσφατα στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας στο Λαγκαδά.
Να μην ανεχτούμε το φασισμό, με καμιά δικαιολογία, να μη γίνουμε συνυπεύθυνοι στις εγκληματικές του πράξεις. 
 
Είναι τεράστιες ταυτόχρονα οι ευθύνες της κυβέρνησης που, με την ανοχή της, την αντιμεταναστευτική υστερία από τη μια και την επιχείρηση εξίσωσης φασισμού και κομμουνισμού από την άλλη, προλειαίνει το έδαφος για τέτοιες ενέργειες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει πείρα. Μπορεί να τους αποτρέψει και να απομονώσει κάθε επίδοξο φασιστικό στοιχείο. Θα μας βρουν όλους ενωμένους μπροστά τους.

Απομονώνουμε τους φασίστες από τη γειτονιά μας, από κάθε χώρο δουλειάς.
 
Δείχνουμε έμπρακτη αλληλεγγύη σε Έλληνες και αλλοδαπούς εργάτες.

1 σχόλιο:

  1. Aν μονο καταλαβαιναμε οτι οπως λετε:

    ''Εχθρός μας δεν είναι οι ξένοι εργάτες που παλεύουν μέσα σε άθλιες συνθήκες να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί για εκείνους και τις οικογένειές τους. Εχθρός μας είναι οι καπιταλιστές, τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό'' τοτε τα πραγματα θα ηταν ευκολα στο κοινο μας αγωνα, αλλα δυστυχως μονο λιγοι το συνειδητοποιουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή