Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ: Κάτω τα χέρια απ' τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών - ΌΧΙ στους πλειστηριασμούς!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανίσει ως “επιτυχία” την διαπραγμάτευση της δυστυχίας του λαού με την Τρόϊκα, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών. Πρόκειται για μια προκλητική σπέκουλα πάνω στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που βλέπουν την πρώτη και κύρια κατοικία τους να απειλείται από το σταδιακό ξεπάγωμα των πλειστηριασμών για τα λεγόμενα “κόκκινα δάνεια” στις τράπεζες.

Η «θηλιά» γύρω από τη μικρή ιδιοκτησία σφίγγει από το 2014, με το λεγόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων, με τη μονιμοποίηση του χαρατσιού που ισχύει σήμερα για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, και την επέκτασή του σε γεωργικές εκτάσεις, οικόπεδα κ.ά.  Αυτό συμβαίνει την ίδια ακριβώς στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά κυριολεκτικά στραγγαλίζονται από τραπεζικά δάνεια που αδυνατούν να αποπληρώσουν, ενώ η φορομπηχτική πολιτική συνεχίζεται αδιάκοπα φέρνοντας σε πρωτοφανή απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης καταγγέλει την αντιλαϊκή πολιτική που η συγκυβέρνηση “μαγειρεύει” εις βάρος των λαϊκών νοικοκυριών με συνδαιτημόνες την Τρόϊκα, την ΕΕ και τους τραπεζίτες και καλεί:

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.
-   ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ οι τόκοι του ανακεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν.
-   Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ για στεγαστικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ, για 30.000 ευρώ καταναλωτικά δάνεια και 20.000 ευρώ για πιστωτικές κάρτες.
-   ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ των οφειλών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης καλεί τους πολίτες, τις λαϊκές οικογένειες του Δήμου Θέρμης σε ανοιχτό, δημόσιο διάλογο την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013, στις 20:30 στο ΚΑ.ΠΗ. της Θέρμης. 

Δίνουμε βήμα στην αλληλεγγύη και αναζητούμε τρόπους δυναμικής υπεράσπισης της κατοικίας κάθε λαϊκού νοικοκυριού ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Η κατοικία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΌΧΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΡΜΗΣ.
http://lethermi.blogspot.com / email: lethermi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου