Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ: Ανακοίνωση για τις απολύσεις στο Δημόσιο

  Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Η Κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), η ΕΕ και το ΔΝΤ, με το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο, κλιμακώνουν την επίθεσή τους με χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, με νέα ληστεία του λαού. 
 

Στις απολύσεις, μετά τους εκπαιδευτικούς, σειρά έχουν οι δημοτικοί αστυνομικοί οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, καθώς και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές και τα νομικά πρόσωπα των δήμων, την καθαριότητα, στη δημόσια υγεία, τα ελληνικά αμυντικά συστήματα και άλλους τομείς του δημοσίου.


Οι απολύσεις στους δήμους διευκολύνουν την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών (ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες security, εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, της καθαριότητας, κλπ.). Προετοιμάζουν το έδαφος για ακόμη περισσότερες απολύσεις, νέο σφαγείο στα εργατικά δικαιώματα αφού μετά τις ιδιωτικοποιήσεις θα θεωρηθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό ενώ όσοι βρουν δουλειά θα είναι σε συνθήκες γαλέρας. Οι ιδιώτες κεφαλαιοκράτες που θα επενδύσουν σε αυτούς τους τομείς που καταργούνται, τα λιμνάζοντα κεφάλαιά τους θα κάνουν ακόμα πιο ακριβές και δυσπρόσιτες, και πιο υποβαθμισμένες για τα λαϊκά στρώμα τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Δηλαδή, θα ενισχυθεί η κερδοφορία τους, για να ξεπεραστεί προς όφελός τους η καπιταλιστική κρίση φορτώνοντας νέα βάρη και χρέη στην πλάτη των λαϊκών νοικοκυριών.
Κανενός πλέον δημοτικού υπαλλήλου, εργαζόμενου στο δημόσιο η θέση εργασίας δεν είναι σίγουρη.

Με όχημα την κινητικότητα (κατά τα πρότυπα της μετακίνησης δούλων από την Αφρικάνικη ήπειρο στην Αμερική) θα απολύσουν 40.000 δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και συναίνεσαν οι δημοτικές αρχές.

Η ηγεσία των δήμων (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας) όπως και αυτή του Δήμου μας, παρά τους φραστικούς λεονταρισμούς, στηρίζουν ουσιαστικά αυτή την πολιτική και τα επιχειρήματα της.

Είναι χαρακτηριστική η υποστήριξή τους στην ανάγκη να υποστούν και άλλες θυσίες τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, αρκεί να είναι ισομερείς από όλα τα τμήματα των κρατικών υπηρεσιών που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών στους εργαζόμενους και όχι ετεροβαρείς σε βάρος αυτών που ασκούνται μέσω των δήμων Με λίγα λόγια, μας λένε να γίνουν περισσότερες απολύσεις καταργήσεις και συγχώνευσεις οργανισμών, στην υγεία την παιδεία την κοινωνική ασφάλιση κλπ και λιγότερες στους δήμους. Ενισχύουν, έτσι την λογική της διαίρεσης των εργαζόμενων, και τον κοινωνικό αυτοματισμό, που επιδιώκει και η κυβέρνηση.


Επιδιώκουν να εμφανιστούν, αντί ενεργοί συμμέτοχοι στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής που πραγματικά είναι (με χαράτσια, αυξημένα δημοτικά τέλη, εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, με συναίνεση η χωρίς ουσιαστική αντίδραση σε κάθε μείωση της κρατικής χρηματοδότησής των δήμων, με υποστήριξη της λογικής της αντιληπτικότητας και της ανταποδοτικότητας, της ελαστικής εργασίας και της λογικής του χαμηλού εργατικού κόστους), ως δήθεν θύμα της. Κόπτονται για το περιορισμό του κοινωνικού ρόλου των δήμων και της δήθεν αυτονομίας τους ενώ στήριξαν κάθε αντίστοιχη επιλογή (Καλλικράτη κλπ).


Μιλούν για πρόχειρες και αιφνιδιαστικές λύσεις, για να συγκαλύψουν το συνειδητό χαρακτήρα αυτής της πολιτικής που στοχεύει στο να ξεπεραστεί η κρίση σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Εμφανίζουν ως αιτία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων, την ανικανότητα διαχείρισης της εκάστοτε κυβέρνησης για να κρύψουν ότι αυτή η πολιτική είναι συνειδητή πολιτική επιλογή για το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί μονοπωλίων, που αποψίλωνε τις λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών την περίοδο των παχιών αγελάδων για τα κέρδη τους, με όλες τις κυβερνήσεις.


Για να εγκλωβίσουν το λαϊκό προβληματισμό στην αναζήτηση νέων δήθεν ικανών διαχειριστών και διαπραγματευτών, νέων κυβερνητικών λύσεων κεντροαριστερής η κεντροδεξιάς διαχείρισης που δεν θα αμφισβητούν αυτό το δρόμο. Τον ίδιο, δηλαδή, δρόμο που πληρώνει ο λαός τις τελευταίες δεκαετίες, και με τον πιο δραματικό τρόπο τα τελευταία χρόνια. Να αποτρέψουν την αναζήτηση και τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης όπου ο ίδιος ο λαός θα κάνει σχεδιασμένα κουμάντο στον πλούτο που παράγει, για την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών του.


Δηλώνουν υποκριτική συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων και εναντίωση στις απολύσεις, αλλά αποσιωπούν ηχηρότατα τις διαθεσιμότητες που είναι το όχημά τους, και την κινητικότητα που τσακίζει τους εργαζόμενους. Ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν ότι θέλουν ανοιχτές στη διάρκεια του αγώνα τις προνοιακές δομές και την καθαριότητα. Δηλαδή «θέλουν» «αγώνα» με απεργοσπάστες, και εκβιάζουν τους εργαζόμενους των δήμων με κοινωνικό αυτοματισμό, κολακεύοντας τους χρήστες των δημοτικών υπηρεσιών που και αυτοί τσακίζονται, ως εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες, από την ίδια πολιτική.

Ως «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» πιστεύουμε και ότι μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την πολιτική τους, τους νόμους τους και την εξουσία τους.


Ενωμένοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι οι συνταξιούχοι με τους εργαζόμενους του δήμου μας όλων των δήμων της χώρας τους δημοσίους υπαλλήλους, κόντρα σε κάθε διαιρετική προσπάθεια


ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. Όχι στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις. Κατάργηση κάθε πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

2. Καμία απόλυση εργαζομένου σε κανένα Δήμο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες είναι από τα πιο σημαντικά στηρίγματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθούν, αλλά να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση και να προσληφθούν περισσότεροι με βάση τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων. Να αναγνωριστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα τους την περίοδο 2001-2006. Να μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριες με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθεί η δουλειά με το κομμάτι (αίθουσες), η εντατικοποίηση και οι εξευτελιστικές αμοιβές που συντελούν στην υποβάθμιση της ίδιας της σχολικής υγιεινής.

Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων στον πολιτισμό και τον αθλητισμό που σχεδιάζεται να απολυθούν με την κατάργηση των αντίστοιχων δομών και των ΝΠΙΔ των δήμων όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθούν αλλά να μονιμοποιηθούν.


3. Νέες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για να στελεχωθούν:

  • Όλες οι κοινωνικές δομές(παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, βοήθεια στο σπίτι κλπ) όπως και αυτές του πολιτισμού και αθλητισμού στην κατεύθυνση δημιουργίας ενιαίου δημόσιου δικτύου τέτοιων δομών με δωρεάν υπηρεσίες στους εργαζόμενους δημότες.
  • Τα σχολεία με σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό.

4. Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των γονέων για τους παιδικούς σταθμούς.

5. Καμία μετακίνηση εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. Να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους. Αλλαγή του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας, με αποκλειστικά καθήκοντα: Την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών, την - όσο το δυνατό – πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων. Να μη χρησιμοποιείται σε καμία περίπτωση από τις δημοτικές αρχές ως όργανο αυταρχισμού και καταστολής η ως φορομπηχτικός μηχανισμός.

6. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας των δήμων. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

7. Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών. Επιστροφή του συνόλου των θεσμοθετημένων πόρων στην Τοπική Διοίκηση που αυθαίρετα παρακρατούνται.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Θέρμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου