Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Από σήμερα στους δρόμους για την Κοινωνική Ασφάλιση

Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 11 το πρωί, με εκκίνηση το άγαλμα του Βενιζέλου. 
  • Αύριο, Πέμπτη, οι συνταξιούχοι παίρνουν τη σκυτάλη σε Αττική, Θεσσαλονίκη
  • Κινητοποιήσεις αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας
Με συγκέντρωση σήμερα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, «ανοίγει η αυλαία» των κινητοποιήσεων που ξεδιπλώνουν σε πολλές περιοχές της χώρας οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, συνδικάτα και μαζικούς φορείς για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για την Υγεία και την Πρόνοια. Τη σημερινή συγκέντρωση στη Λάρισα αποφάσισαν 45 σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, σπουδαστών, καθώς και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της περιοχής.

 
Τη σκυτάλη παίρνουν αύριο, Πέμπτη, 6 Ιούνη, οι συνταξιούχοι της Αττικής, οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική κινητοποίηση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ και Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων ΟΑΕΕ. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση των συνταξιούχων αποφάσισαν η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών και συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ και καλούν σε προσυγκέντρωση στις 9.30 μ.μ. στο «Χόντος Σέντερ» στην Ομόνοια.

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει για τις 6 του Ιούνη και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:
  • Η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων, χωρίς καμία περικοπή και να δοθούν αυξήσεις.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και κατασχέσεων.
  • Οι συντάξεις κύριες και επικουρικές να εκδίδονται σύντομα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους.
  • Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά Ταμεία, αίτημα καθολικό χωρίς να δίνεται λύση.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμεΑ, ανέργους, εργαζομένους με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δελτία θεραπευτικού τουρισμού, λουτροθεραπείας και κοινωνικού Τουρισμού.
Κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και την οργάνωση δράσης των ταξικών δυνάμεων, διοργανώνουν οι Γραμματείες Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Κινητοποιήσεις έχουν, επίσης, προγραμματιστεί:

Συγκέντρωση για το Ασφαλιστικό οργανώνουν αύριο, Πέμπτη, 6 Ιούνη, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο των Ιωαννίνων οι Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ, στις 11 το πρωί και συλλαλητήριο για της υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 6 Ιούνη τα σωματεία συνταξιούχων, εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων, οικοδόμων, ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τουριστικών επαγγελμάτων και η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Στα Τρίκαλα, την Πέμπτη 6 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί παντρικαλινή σύσκεψη φορέων, στη οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης.

Στο Βόλο, την Παρασκευή, 7 Ιούνη, στις 11 π.μ., στο Νοσοκομείο, με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό. Στις 12 Ιούνη, στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων. Στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, για τη σφράγιση των βιβλιαρίων Υγείας όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου