Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πρωτοβουλία Λαϊκών Επιτροπών Δήμου Θέρμης για τη μείωση των δημοτικών τελών

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
(ΘΕΡΜΗ - ΒΑΣΙΛΙΚΑ - ΜΙΚΡΑ)

ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
Πάρε μέρος στην προσπάθεια, Υπέγραψε και συ!

Εμείς οι κάτοικοι του ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, δηλώνουμε πως ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ άλλο την συνολική και πολύπλευρη επίθεση που εξαπολύεται εναντια στις ζωές μας.
Βιώνουμε την κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος μας, το πραγματικό πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, την φοροληστεία και τα πολλαπλά χαράτσια που μας επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ! ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ πλέον να ανταπεξέλθουμε και στις πλέον βασικές μας ανάγκες και υποχρεώσεις.
Σαν να μην έφτανε αυτή η επίθεση στο εισόδημα μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ:

  • Την αύξηση των δημοτικών τελών, φόρους καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού! (10%-43% στις κατοικίες)
  • Την αύξηση στο φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων! (από 10% έως, π.χ., 114% αύξηση στα Βασιλικά)
  • Την αύξηση στα τέλη ύδρευσης! (Μέχρι και 60% πάνω ανα κ.μ. ενώ η πραγματική πληρωτέα είναι συχνά υπερδιπλάσια! Με πάγια, ΦΠΑ και συντελεστή 80% και τέλη αποχέτευσης).
Με επικοινωνιακά τερτίπια και δικαιολογίες που συγκαλύπτουν τις ευθύνες της η Δημοτική Αρχή, ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τοπικά το παράδειγμα της κυβέρνησης, επιχειρεί να φορτώσει σε εμάς τα “σπασμένα” της κρίσης και της κρατικής υποχρηματοδότησης! Τα κροκοδείλια δάκρυα και τα ανεπαρκέστατα μέτρα-κοροϊδία της ηγεσίας του ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ για τις “ευπαθείς ομάδες” αποτελούν στάχτη στα μάτια των δημοτών. Την ίδια στιγμή που η πολιτική της προωθεί τοπικά, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, την συνολική αντιλαϊκή πολιτική και ωφελεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος μας!

ΑΝΤΙΣΚΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΜΕΙΩΣΗ των δημοτικών τελών κατά 50% για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες (μικρές επιχειρήσεις) με δίκαια εισοδηματικά κριτήρια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ, του συντελεστή 80% και των παγίων σε ύδρευση και αποχέτευση.
  • ΑΠΑΛΛΑΓΗ δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κατηγορίες των συμπολιτών μας (άνεργους, άπορους, πολύτεκνους, ανάπηρους, νεφροπαθείς κλπ) λαμβάνοντας υπ' όψη την περιουσιακή κατάσταση και χωρίς να υπολογίζεται η πρώτη κατοικία.
  • ΠΛΗΡΗΣ κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων διαχείρησης του νερού & των δημόσιων υποδομών διαχείρησης απορριμάτων και της λειτουργίας του.
  • Αντισταθμιστικά, ΑΥΞΗΣΗ δημοτικών τελών στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και ομίλους της περιοχής μας (Τράπεζες, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ιδιωτικές κλινικές, μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, βιομηχανικές μεγαλοεπιχειρήσεις, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κλπ.)
Να μην πληρώσει ο λαός την κρίση!
Πάρε μέρος στην προσπάθεια, Υπέγραψε και συ!

Λαϊκές Επιτροπές Δήμου Θέρμης (Θέρμης, Βασιλικών, Μίκρας)

Οι Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Θέρμης ξεκινούν την συλλογή υπογραφών για τη μείωση των δημοτικών τελών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου