Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα στη χωματερή των Ταγαράδων!

Τη διάθεση βιομηχανικών αποβλήτων της ιδιωτικής εταιρείας «TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ», στο χώρο της πρώην χωματερής Ταγαράδων του Δήμου Θέρμης, αποφάσισε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. Να πάρει πίσω τη σχετική απόφαση ζητά από τον ΦΟΣΔΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης, όμως, ταυτόχρονα, δεν κάνει καμία προσπάθεια να ενημερώσει και να κινητοποιήσει το λαό, καθώς, όπως φαίνεται, θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να διασφαλίσει χρόνο χρήσιμο για την υλοποίηση των σχεδιασμών.
Χρόνια τώρα η «TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ» -εταιρεία παραγωγής ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου- στηριγμένη στην έλλειψη σχεδιασμού και υποδομών, κρατά τα απόβλητά της εκατοντάδων, ίσως χιλιάδων, τόνωνστο οικόπεδο του εργοστασίου της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Από το 2009 ξεκίνησε την προσπάθειά της αρχικά να τα φορτώσει σε περιοχή του δήμου Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο Αμμορυχείο του Δήμου Λιτόχωρου στην Πιερία. Προσπάθεια που, παρά τη στήριξη της τοπικής και κεντρικής διοίκησης, τελικά αποτράπηκε από τις αγωνιστικές αντιδράσεις του λαού των δύο περιοχών.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό


Με μαζική πορεία προς το Αμερικανικό Προξενείο ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διοργάνωσε  η  ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Σούτκι Ασόκι, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Θεσσαλονίκη, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να διατρανώσουμε και έμπρακτα την αντίθεσή μας στους ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, και την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. 

ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΑ. 
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

Η Λαϊκή Επιτροπή του δήμου Θέρμης έκανε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το πρωί της Παρασκευής  4 Ιουλίου 2014, μετά απο ειδοποίησή-απειλή των υπηρεσιών του, σε συνδημότισσά μας, ότι τα χρέη της προς το νοσοκομείο από αναγκαία και επείγουσα σοβαρή χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη, θα κοινοποιηθούν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να προβεί σε διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης [ακόμα και κατάσχεσης] επειδή αδυνατούσε να προσκομίσει ασφαλιστική κάλυψη [ενήμερο βιβλιάριο του Ο.Α.Ε.Ε., λόγω χρεών και αδυναμίας ανταπόκρισης σε δεδηλωμένη πρόθεση διακανονισμού τους προς το οργανισμό,] ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να ενταχθεί στις διαδικασίες κάλυψης από την Πρόνοια λόγω ιδιόκτητης κατοικίας.

Στην συνδημότισσά μας, η εν λόγω ειδοποίηση στάλθηκε αφού είχε ταλαιπωρηθεί αναζητώντας μια λύση στο πρόβλημά της, απευθυνόμενη αρχικά και στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Θέρμης και στην αντίστοιχη Υπηρεσία του Ιπποκράτειου,  όπου έκανε όπως της υποδείχθηκε αίτηση για να χειρουργηθεί ατελώς, που όμως απορρίφθηκε αφού είχε γίνει η επέμβαση, απο τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, που επικαλέστηκαν τη σχετική νομοθεσία.

10-20 Ιούλη: Δεκαήμερο δράσης στο Εμπόριο από το ΠΑΜΕ

Δεκαήμερο δράσης στο Εμπόριο από το ΠΑΜΕ
Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα αναλάβει η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών από τις 10 έως τις 20 Ιούλη
Από παλιότερη κινητοποίηση των σωματείων του Εμπορίου στην Αθήνα
Δεκαήμερο δράσης από τις 10 έως τις 20 Ιούλη διοργανώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, με βασική επιδίωξη την ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου απέναντι στα προβλήματα που οξύνονται.
Το δεκαήμερο θα περιλαμβάνει:
  • Ενημέρωση των εργαζομένων για τα ζητήματα της απλήρωτης δουλειάς, της κυριακάτικης αργίας, των εργασιακών σχέσεων, των Συλλογικών Συμβάσεων, του ασφαλιστικού με ανακοινώσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, πικετοφορίες στις γειτονιές, με συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων.
  • Πρωτοβουλίες για να ασκηθεί πίεση σε εργοδότες και κυβέρνηση για την απλήρωτη δουλειά και τις απολύσεις.
  • Πρωτοβουλίες κοινής δράσης με τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, τους γυναικείους συλλόγους της ΟΓΕ.
Δίνοντας μια συνοπτική εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στον κλάδο του Εμπορίου, η Γραμματεία σημειώνει:

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Απεργία στις 9 Ιούλη (10:30πμ στην πλατεία Αγίας Σοφίας)

Τη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας δίνουν οι ταξικές δυνάμεις, για να μην περάσει η αντιδραστική «αξιολόγηση» και οι άλλες ανατροπές στο Δημόσιο. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Σοφίας.
Στο κάλεσμά τους, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα: «Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Ούτε έχει στόχο να εξαλείψει τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα.
Με το "βούρδουλα" και τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο στοχεύουν να δυναμώσει η τάση υποχώρησης, συμβιβασμού και χειραγώγησης των δημοσίων υπαλλήλων, στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημόσιους υπάλληλους και το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Δε θα σταματήσουν αν δεν ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος αντίστασης και ανατροπής. Αν δεν ανατρέψουμε κυβέρνηση - αντιλαϊκή πολιτική και γενικότερα αν δεν ανατρέψουμε την εξουσία - δικτατορία των μονοπωλίων και της ΕΕ. Το σίγουρο είναι ένα: Οσο θα εφαρμόζεται η πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου τα προβλήματά μας θα γίνονται ακόμα πιο εκρηκτικά, η ζωή μας θα χειροτερεύει. Στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση και προοπτική.