Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση: Ξεσηκωμός για την Υγεία - Να μην κλείσουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ!

Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων κατά 32%, του ΕΟΠΥΥ κατά 30% και της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 15%. Επίσης, η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες για φαρμακευτική περίθαλψη από το 9% έφτασε στο 27% τα τελευταία τρία χρόνια. Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς στην Υγεία, οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν μέχρι να κλείσουν. Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά, με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα - διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών Υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.
 

Απευθυνόμαστε στους πολίτες του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους κι εργαζόμενους ανασφάλιστους, τους μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικρο - επαγγελματίες. Σε όλους αυτούς που ζουν απ’ το μόχθο τους. Σε όσους ζουν καθημερινά με την αγωνία μην αρρωστήσουν οι οικογένειές τους. Σε όλους αυτούς που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, να κάνουν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με το ΠΑΜΕ, τις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής μας, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ:

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COCA COLA-3E

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΗΣ -
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΤΗΣ COCA COLA-3E. 

Για περισσότερες από 140 ημέρες οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής Coca Cola-3E δίνουν έναν ανυποχώρητο, ηρωικό αγώνα μέσα σε συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας (διώξεις απεργών, εκβιασμοί). Ο αγώνας αυτός έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζομένων στην Coca Cola, αλλά ολόκληρου του κλάδου, ολόκληρης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος της δουλειάς ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο-σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης.

Η πολυεθνική Coca Cola-3E, αφού έκλεισε την παραγωγή στο εργοστάσιο στη Νέα Ραιδεστό, πετά κυριολεκτικά στο δρόμο άλλους 33 εργαζόμενους, για να τους αντικαταστήσει με εργολαβικούς, ενώ προχωράει και σε συρρίκνωση τμημάτων του εργοστασίου του Βόλου που θα έχει ως συνέπεια την απόλυση άλλων 52 εργαζομένων. Κατά  τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, η Coca Cola απέλυσε 320 εργαζομένους ενώ τα τελευταία έξι χρόνια έχει απολύσει πάνω από 1400 εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της  και έσπρωξε πολλές εργαζόμενες οικογένειες στη φτώχεια.

Σε μια εποχή που η πολιτική της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και της Τρόικα έχει καταδικάσει στην ανεργία και την εξαθλίωση εκατομμύρια συνανθρώπους μας, η συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρεία αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων, το πλαίσιο της ελευθερίας κίνησης κεφαλαίων της Ε.Ε., κλείνει εργοστάσια, συρρικνώνει τμήματα, αντικαθιστώντας εργαζόμενους με  εργολαβικούς με μεροκάματα των 500 ευρώ και μεταφέροντας τις επιχειρήσεις της στη γειτονική Βουλγαρία, προς αναζήτηση φθηνότερου εργατικού δυναμικού.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σ’ όλη τη χώρα.

Καταδικάζουμε τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ και των αστυνομικών δυνάμεων με χρήση δακρυγόνων εναντίον των αγροτών, που συνέβησαν τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη στη Νίκαιας της Λάρισας και στην Πελοπόννησο.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες αγωνίζονται σθεναρά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. που τους οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αγωνίζονται ενάντια στην Κ.Α.Π (Κοινή Αγροτική Πολιτική), που οδηγεί τόσο στο ξεκλήρισμα των βασικών καλλιεργειών της χώρας όσο και της κτηνοτροφικής παραγωγής.