Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τα 40 χρόνια απ' την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της χώρας μας, τιμούν την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης, την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τιμούν εκείνον τον ηρωικό ξεσηκωμό των εργαζομένων και της νεολαίας, πρωτοστατώντας σήμερα με αυτοθυσία και σύγχρονο ηρωισμό στους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

«Πρωτοβουλία των Πέντε Δημάρχων»: Στο απυρόβλητο η πολιτική που συνθλίβει το λαό!

Μια Τοπική Διοίκηση ...ελεήμονα και φιλάνθρωπο, αλλά στήριγμα στην πράξη της πιο σκληρής κι αντιλαϊκής πολιτικής, οραματίζεται η λεγόμενη πρωτοβουλία των πέντε δημάρχων (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βόλου, Ιωαννίνων). Δήμους που ενώ από τη μια συρρικνώνουν υπηρεσίες, απολύουν προσωπικό, ιδιωτικοποιούν τομείς, επιβάλλουν ύψιστη ανταποδοτικότητα, παραπέρα φορομπηξία του λαού, διευρύνουν ανεργία και υποαπασχόληση μέσω συμβασιούχων, χαμηλοαμειβόμενων «συνεργατών» και νοικιασμένων από ΜΚΟ εργαζομένων, από την άλλη μοιράζουν μια σακούλα τρόφιμα στους εξαθλιωμένους άπορους και τους μακροχρόνια άνεργους.
Οι «πέντε» έκαναν στο Βόλο την πρώτη δημόσια παρέμβασή τους, διημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική». Ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης, μεταξύ άλλων είπε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικεί σθεναρά από την πολιτεία ένα ελάχιστο "κοινωνικό δίκτυο ασφάλειας". Διεκδικεί, ταυτόχρονα, την οικονομική και διοικητική αυτοτέλειά της προκειμένου, εκτός των άλλων υπηρεσιών, να είναι σε θέση να παρέχει κοινωνική προστασία στους πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη, εξασφαλίζοντας μια ζωή με αξιοπρέπεια και μακριά από τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού». Η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια που ζητούν διαρκώς μεταφράζεται σε δυνατότητα να επιβάλλουν και να διαχειρίζονται μόνοι τους νέους φόρους, τέλη, παράβολα, πρόστιμα. Σαν ανταπόδοση θα πετούν σε κάποιες απ' τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ένα ξεροκόμματο.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ για τη φορολογία

Το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στο λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, το κάθε μικρομάγαζο επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη αλλά και τα ακίνητα σ’ όλο και λιγότερα χέρια.
Μας αφορά όλους γιατί πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττονται οι αγρότες, πλήττονται οι αυτοαπασχολούμενοι.
Οι προσπάθειες των επιτήδειων για διαχωρισμό τμημάτων του λαού μας σε αγρότες και κατοίκους των πόλεων, αγροτεμάχια και ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πρέπει να πέσουν στο κενό. Στόχο έχουν να εξαπατήσουν, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να κρύψουν την ουσία.
Καμιά θυσία-κανένα χαράτσι των λαϊκών στρωμάτων για την κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που την δημιούργησε!