Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση Λαϊκής Επιτροπής για Δημοτικές Επιχειρήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ & ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ 
  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Σε μια περίοδο αύξησης των λαϊκών αναγκών, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να παίρνουν μαζικά χαρακτηριστικά ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης, η εκ νέου μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους οδηγεί σε κατάρρευση και τους ίδιους και τις υπηρεσίες τους. 

Προετοιμάστηκε ήδη νομοθετικά από την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και προωθείται προς άμεση εφαρμογή η κατάργηση των Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων η τροποποίηση των οργανογραμμάτων, και η απόλυση των εργαζομένων και ειδικά στις κοινωφελείς επιχειρήσεις όπως δηλαδή η Δημοτική επιχείρηση  Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου μας.  

Η  κλιμάκωση της αντιλαϊκής αυτής επίθεσης δεν αφορά μόνο το δήμο και τους εργαζόμενους σε αυτή την επιχείρηση αλλά όλα τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα του δήμου και της χώρας.

  • Γιατί ανοίγει το δρόμο σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων (222 μόνο από την Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.),  είτε  τουλάχιστον σε ακόμα πιο δραματικής υποβάθμισης της θέσης τους εφόσον ωθηθούν στην δημιουργία των λεγόμενων «κοινωνικών συνεταιρισμών» όπου θα είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται με χειρότερους όρους,(αμοιβές , ασφαλιστική κάλυψη, φορολόγηση κλπ), και πολλοί θα οδηγηθούν στην ανεργία.
  • Γιατί οδηγεί στη συρρίκνωση και το κλείσιμο των παρεχόμενων από το δήμο υπηρεσιών  και ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας (ΚΔΑΠ, παιδικοί σταθμοί ακόμα και την καθαριότητα κλπ). Με δραματικές συνέπειες για τους νέους, τα παιδιά και τις οικογένειες τους (πάνω από 9000 χρήστες). Οι παιδικοί σταθμοί μάλιστα από χρόνο σε χρόνο κινδυνεύουν και με αποκλεισμό από το Ε.Σ.Π.Α. ενώ τα κονδύλια τους είναι ανεπαρκή για το σύνολο των αναγκών των λαϊκών οικογενειών. 
  • Γιατί στρώνει το έδαφος εκχώρηση αυτών των υπηρεσιών στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αξιοποιήσει ως προθάλαμο και τους «κοινωνικούς συνεταιρισμούς». Με αποτέλεσμα αυτές οι υπηρεσίες να γίνουν ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο πιο δυσπρόσιτο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες που δεινοπαθούν, ουσιαστικά προνόμιο μόνο των εχόντων.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από τη Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΗΣ.

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης καταγγέλει την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης που, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ πετώντας στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους. Πρόκειται για μια απόφαση που στοχεύει στην κατάργηση και συρρίκνωση φορέων του Δημοσίου με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα τους στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στους εργαζομένους στην ΕΤ3, δηλώνοντας το παρόν στις κινητοποιήσεις-συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που γίνονται. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση να μην σκύψουν το κεφάλι και να μην τρομοκρατηθούν! Να οργανώσουν την συντονισμένη αντίδραση και πάλη τους, μαζί με άλλους εργασιακούς κλάδους, σωματεία εργαζομένων, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Να μην περάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και το δόγμα “νόμος και τάξη” που επιχειρεί να επιβάλλει στο λαό. Η απαράδεκτη πρακτική της DIGEA, που διακόπτει το ψηφιακό σήμα του 902 επειδή αναμεταδίδει το πρόγραμμα των απολυμένων της ΕΡΤ, αποτελεί άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αδιαλλαξίας και επιθετικότητας. Απέναντι σε αυτόν τον αυταρχισμό, σε αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να υψωθεί λαϊκό ανάχωμα - ισχυρό λαϊκό μέτωπο αλληλεγγύης με την συμμετοχή εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, ανέργων και της νεολαίας.

Οι καλά προετοιμασμένοι και αποφασιστικοί αγώνες της εργατικής τάξης μπορούν να τσακίσουν το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης-Τρόϊκας-ΕΕ και καπιταλιστών. Καλούμε τους πολίτες της Θέρμης, αλλά και ευρύτερα το λαό της Θεσσαλονίκης, να δείξει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όσους πλήττονται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Στη βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνα! Τα εφιαλτικά τους σχέδια δεν πρέπει να περάσουν – και δεν θα περάσουν!. 

Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Προεδρικό διάταγμα συγκυβέρνησης στη λογική του «Νόμος και Τάξη»: Στην κρίση των αστυνομικών διευθυντών η... διεξαγωγή διαδηλώσεων!

Το δρόμο για την απαγόρευση διαδηλώσεων στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους - όπως αρχικά έλεγαν για να παραπλανήσουν - αλλά σύμφωνα με τη βούληση του αρμόδιου τοπικού αστυνομικού διευθυντή, ανοίγει το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που υπέγραψε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, και έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Συγκεκριμένα, το ΠΔ της συγκυβέρνησης αναφέρει: «Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης». Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας από ιδιαίτερα μικρές, σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, συναθροίσεις». 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Από σήμερα στους δρόμους για την Κοινωνική Ασφάλιση

Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013, στις 11 το πρωί, με εκκίνηση το άγαλμα του Βενιζέλου. 
  • Αύριο, Πέμπτη, οι συνταξιούχοι παίρνουν τη σκυτάλη σε Αττική, Θεσσαλονίκη
  • Κινητοποιήσεις αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας
Με συγκέντρωση σήμερα, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, «ανοίγει η αυλαία» των κινητοποιήσεων που ξεδιπλώνουν σε πολλές περιοχές της χώρας οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, συνδικάτα και μαζικούς φορείς για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης για την Υγεία και την Πρόνοια. Τη σημερινή συγκέντρωση στη Λάρισα αποφάσισαν 45 σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, σπουδαστών, καθώς και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα της περιοχής.