Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο αγώνας συνεχίζεται: Κατάθεση υπογραφών σε Δημοτικό Συμβούλιο και ΔΕΥΑ για μείωση δημοτικών τελών

Έχοντας ήδη συγκεντρώσει δεκάδες εκατοντάδες υπογραφές - και συνεχίζοντας αδιάκοπα την συλλογή υπογραφών - αναφορικά με τη μείωση των δημοτικών τελών, οι Λαϊκές Επιτροπές Θέρμης περνάμε στην αντεπίθεση. Μέλη της Λαϊκής Επιτροπής κατέθεσαν, μαζί με τις υπάρχουσες υπογραφές συμπολιτών μας, αίτημα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης όσο και στη ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχεύτευσης). Να πάρουν θέση! Δίχως υπεκφυγές και επίκληση της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος. 

Καλούμε τους συμπολίτες μας από κάθε γωνιά της Θέρμης να στηρίξουν το αίτημα για ακρόαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, αλλά και την αναγκαιότητα να πάρει θέση επί του θέματος το ΔΣ της ΔΕΥΑ. Οι πολίτες του Δήμου Θέρμης, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας, οφείλουμε να μην επιτρέψουμε τη μετακύλιση του βάρους της κρίσης στις πλάτες μας - την κρίση να πληρώσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και οι οποίοι κερδοσκοπούν και απολαμβάνουν φορολογική ασυλία.

Τα λαϊκά στρώμματα του Δήμου Θέρμης να περάσουμε στην αντεπίθεση!

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κάτω τα χέρια απ' τις συλλογικές συμβάσεις: ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 23 Μάη στο Άγαλμα Βενιζέλου

                               

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ, 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δηλώνοντας ότι "είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας", αθώωσε τους εργοδότες, κρύβοντας ότι τρόικα και κυβέρνηση είναι η φωνή τους. Υπέγραψε μια κατάπτυστη συμφωνία με τους εργοδότες (εκτός Συνδέσμου Βιομηχάνων) χωρίς να λέει κουβέντα για τον κατώτερο μισθό και μεροκάματο, αποδεχόμενη πλήρως τη σφαγή τους.


Αυτή η πλειοψηφία έχει παραιτηθεί από κάθε αγώνα. Είναι στην αντίπερα όχθη. Προσαρμόζεται πλήρως στις απαιτήσεις της εργοδοσίας και τους νόμους της κυβέρνησης. Όλες οι παρατάξεις που την αποτελούν – εκτός από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ – υπογράφουν μειώσεις μισθών σε κλάδους και επιχειρήσεις.


Καμιά υποχώρηση στους μισθούς δεν εξασφάλισε τις θέσεις εργασίας.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Καπιταλιστική κρίση στην Ευρωζώνη: Στενάζει ο λαός με όποιο μείγμα διαχείρισης

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

Η κρίση στις χώρες - μέλη της ΕΕ και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας για την αναθέρμανση της οικονομίας της, ήταν τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τους υπουργούς Οικονομικών της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών (G-7 - ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο), που συνεδρίασε στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, «η αποφασιστικότητα για τη μείωση των ελλειμμάτων εξακολουθεί να υφίσταται, όμως υπάρχει σίγουρα αλλαγή κλίματος».

Είναι φανερή η προσπάθεια των αστικών επιτελείων να καλλιεργήσουν την αίσθηση ότι η χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων που προκύπτει αναγκαστικά λόγω της βαθιάς κρίσης, συνιστά αλλαγή πολιτικής από κυβερνήσεις που τσακίζουν κυριολεκτικά με μέτρα τους λαούς τους. Η χαλάρωση των στόχων γίνεται για να περισσέψουν χρήματα για το κεφάλαιο να κάνει επενδύσεις και συνοδεύεται με ένταση των ανατροπών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Όλοι στα συλλαλητήρια στις 23 Μάη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας - Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι-νέες,


Oι Ομοσπονδίες, τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι εκατοντάδες συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους εργαζομένους για συντονισμένο αγώνα, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τώρα πριν είναι αργά! Να απορρίψουμε το σφαγιασμό τους.


Σας καλούμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 23 Μάη σε όλες τις πόλεις.
 
Στην Αθήνα ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7μ.μ.
Στην Θεσσαλονίκη ΣΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙΗ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η μάχη της συλλογικής σύμβασης αφορά όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη

Με μια πολύ μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, ο εργαζόμενος λαός, και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, έστειλε μήνυμα κλιμάκωσης, ανυποχώρητα, του πολέμου με την εργοδοσία, τα κόμματά της, με κάθε έναν που κοροϊδεύει ότι μπορεί να φτιάξει έναν καλύτερο καπιταλισμό.  Τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης  διαδήλωσε την απόφασή του με κοινωνική συμμαχία να προχωρήσει μπροστά στο δρόμο που τραβά προς τη νίκη, με την οριστική απελευθέρωση από τους εκμεταλλευτές και την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία κατέληξε στο χώρο θυσίας των εργατών το Μάη του '36, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, την ΠΟΕΕΠ, το Παγκαπνεργατικό Σωματείο και  πολλά άλλα εργατικά σωματεία και φορείς.

Η μάχη της απεργίας ξεκίνησε από νωρίς με μαζικές εξορμήσεις των ταξικών δυνάμεων στη Βιομηχανική Περιοχή και περιφρούρηση της απεργίας σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα (ΦΩΚΑΣ, ΖΑΡΑ, ΧΟΝΤΟΣ, ΝΟΤΟΣ, σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης») και τράπεζες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί στο χώρο της συγκέντρωσης άρχισαν να φτάνουν συγκροτημένα οι προσυγκεντρώσεις των φοιτητών και των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά και οι δυνάμεις της περιφρούρησης στα εμπορικά καταστήματα με τους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα και μπήκαν στην απεργία, ενώθηκαν με το ΠΑΜΕ.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου αντάμωσαν χιλιάδες εργάτες από τον κλάδο του Μετάλλου, από τα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που δουλεύουν χωρίς εργατικά δικαιώματα και ακόμη 3 μήνες μετά περιμένουν να πληρωθούν, εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις τροφίμων, από τον κλάδο της Υγείας, οικοδόμοι, από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.